Руският президент Владимир Путин ще посети Северна Корея и Виетнам

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Северна Корея и Виетнам
Коментари Харесай

Путин се отправя на визита във Виетнам и Северна Корея

Руският президент Владимир Путин ще посети Северна Корея и Виетнам през идващите седмици. Това съобщи Ройтерс, базирайки се на дипломатически източник.

Руският дипломат в Северна Корея Александър Мацегора удостовери, че визитата на президента в Пхенян ще се състои и се приготвя интензивно. Очаква се Путин да посети Виетнам още този месец, незабавно след визитата си в Северна Корея.

Путин и Ким може да обсъдят дали Русия ще одобри служащи мигранти от Северна Корея. Русия страда от изострен дефицит на работна ръка поради войната в Украйна. Единственото предходно посещаване на Путин в Северна Корея беше през 2000 година, първата година от неговото президентство, написа news.bg.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун посети Русия предишния септември за диалози с Путин. Той посети съветския център за изстрелване на галактически кораби Восточный в Далечния изток. Путин от своя страна даде обещание да помогне на Северна Корея да построи спътници.

Кремъл не един път е изтъквал, че Русия желае да построи партньорство със Северна Корея във всички области. Датата на визитата на Путин в Пхенян към момента не е доказана.

Русия ускори връзките си със Северна Корея и други страни, враждебни на Съединените щати, като Иран, от началото на войната с Украйна.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР