Евгени ГАВРИЛОВСлужебният регионален министър Иван Шишков за пореден път подхвана

...
Евгени ГАВРИЛОВСлужебният регионален министър Иван Шишков за пореден път подхвана
Коментари Харесай

Доказани истини

Евгени ГАВРИЛОВ
Служебният районен министър Иван Шишков за следващ път подхвана тематиката за качеството при построяването на автомагистрала " Тракия ". В телевизионно студио по късна доба той донесе тест от инспекция на районното министерство за материалите, вложени при строителството на втори и трети лот на аутобана. Шишков сложи на масата така наречен ядка - особено изкопана част от пътя, която би трябвало да покаже действителното наличие на настилката. Проверката, която цитира министърът, не е нова, а от октомври м.г. При нея стана ясно, че липсват сред 12 и 17% от асфалта, който би трябвало да бъде вложен във втори и трети лот на пътното оборудване. А тази ядка демонстрира следното - по план асфалтът би трябвало да е 220 мм от трите пласта на настилката. Той обаче е сред 185 и 190 мм. Стойността на двата сектора бе към 133 млн. лв.. И тук поражда огромният въпрос: за какво относително нов магистрален сектор е в такова пагубно положение?
Отговорът е обикновен. Това е резултатът от сбърканата, може би умишлено, политика на държавните управления на ГЕРБ в този емблематичен за тях бранш. Опитите на тогавашния министър председател Борисов да потвърди, че може да строи на ниска цена пътища у нас, излязоха солено на българските жители. Оставяме настрани вихрещата се в тази област корупция, за която няма по-показателен образец от това, което се случи с другата автомагистрала - " Хемус ". Уредените за избрани компании търгове станаха ежедневие при порочното ръководство на Меси от Банкя. 
На тези фиктивни търгове строителните компании надцакваха с безумно ниски предложения, а резултатът е некачествени пътища. Които доста скоро след откриването още веднъж трябваше да се ремонтират. Всъщност това нямаше никакво значение. Важното бе да има мотиви за рязане на ленти. Така тогавашната власт на процедура потвърди, че на брашното е евтина, а на триците - скъпа. В част от случаите казусът не бе в изпълнителите на плановете, тъй като те бяха сложени пред алтернативата да оферират извънредно ниски цени или да останат без поръчки. 
Още през далечната към този момент 2011 година социалистите бяха първите, които сигнализираха, че тези лотове от аутобана се строят с некачествени материали. Че в основата на пътя действително се поставя пепел, което ще бъде пагубно при употребата на трасето. Години по-късно, през 2018-а, Българска социалистическа партия сигнализира и Брюксел за пакостите с българските пътища. Тогава представителите на левицата бяха изкарани надали не национални предатели. " Предатели ", чиито правилни изказвания животът потвърждава и през днешния ден.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР