Евгени Александров е начело на Комисията за борба с лъженаучни

...
Евгени Александров е начело на Комисията за борба с лъженаучни
Коментари Харесай

Руски академик за Ванга: Това е една нещастна сляпа жена, но отличен бизнесмен

Евгени Александров е отпред на Комисията за битка с лъженаучни схващания към Руската академия на науките
Съществуват доста наивни и малограмотни хора, които, в случай че прочетат нещо и не му повярват, строят своя „ просвета ”. Такива хора оферират да изобретят безконечен мотор, имат вяра във вещици и паранормални феномени. Друга специфичност е, че те постоянно са покрай държавно финансиране.

По времето на Съветския съюз имаше хора, които предлагаха да построят такова оръжие, окето ще ни помогне да победим всичките си врагове, предлагаха и универсално лекарство, което лекува всички заболявания. Това споделя в изявление за „ Росийская газета ” учен Евгений Александров.

Той е прочут академик, международен престиж в региона на лазерната физика, квантовата магнитометрия и началник на Комисията за битка с лъженауката към Руската академия на науките

„ За баба Ванга е известно всичко. Това е една сляпа, нещастна жена. Но отличен предприемач, щом съумя да трансформира едно от най-изостаналите и затънтени мчеста на България в център на поклонничество за хора от целия свят. Знаете ли, кой най-вече се молеше за нея? Таксиджии, сервитьори в заведения за хранене и кафенета в региона, хотелиери-все хора, които изкарваха положителни пари от работата на „ ясновидката ”, споделя ученият.

Според него, точно тези хора, които са карали гостите, хранили са ги и са общували с тях, са доставяли сведение на Ванга, с цел да ги споделя тя пред смаяните си гости. Александров разкрива, че такива „ екстрасенси ” е имало и в Русия. Но въпреки всичко признава, че като академик се е сблъсквал с необясними феномени, което обаче не значи, че те са били нещо паранормално.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР