Евертън победи Уест Хем с 2:0 в двубой от 9-ия

...
Евертън победи Уест Хем с 2:0 в двубой от 9-ия
Коментари Харесай

Евертън се върна на пътя на победите

Евертън победи Уест Хем с 2:0 в дуел от 9-ия кръг на Премиършип. Головете за триумфа осъществиха Бернард и Сигурдсон. На два пъти гредите също бяха в помощ на противника на "карамелите ".

Евертън стартира сносно дуела и още в 8-ата минута "карамелите " можеха да открият резултата. Уолкът стреля, само че вратарят се оправи със обстановката.

Две минути по-късно Том Дейвис стреля рисково, само че Хименес се оправи и не разреши на топката да влети в мрежата му.

В 17-ата минута на дуела пас на Уолкът откри добре Бернард, който се оправи с част от бранителите на противника и не остави шансове на вратаря на "чуковете ".

Между 23-ата и 26-ата минута домакините пропуснаха на два пъти да осъществят втори гол като Ричарлисон и Уолкът още веднъж не откриха задачата, като в първата обстановка топката удари гредата.

Гостите проведоха отлична офанзива в 51-ата минута на дуела, когато Форналс се освободи пространство и стреля, само че топката мина настрана от вратата.

В 65-ата минута Тио Уолкът стреля мощно от границата на наказателното поле, само че топката се отклони от гредата и не влезе в мрежата.

Евертън още веднъж имаше опция да се разпише в 77-ата минута, откакто Иуоби стреля, Хименес се оправи със обстановката и не разреши топката да попадне в мрежата.

За сметка на това Пикфорд избави рисков удар на Иса Диор в 84-ата минута на мача.

Евертън направи резултата 2:0 в добавеното време на дуела, откакто Гилфи Сигурдсон с отличен далене удар прати топката в сглобката на вратата, с цел да узакони успеха на "карамелите ". С тази победа отборът е на 12-ото място с 10 точки, а Уест Хем е на 8-ото с 12 т.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР