Евертън победи с 2:0 Борнемут в мач от 22-рия кръг

...
Евертън победи с 2:0 Борнемут в мач от 22-рия кръг
Коментари Харесай

Евертън изпита трудности, но взе своето срещу Борнемут

Евертън победи с 2:0 Борнемут в мач от 22-рия кръг във Висшата лига и се изкачи с една позиция в класирането, като към този момент заема 10-ото място. Попаденията за домакините вкараха Курт Зума, за който това бе първи гол с екипа на “карамелите”, в 61-ата минута, а Доминик Калвърт-Люин постави точката в 95-ата минута.

FT: THAT WINNING FEELING! #EFCmatchday pic.twitter.com/EmfBrjIiby
— Everton (@Everton) January 13, 2019
Двата тима влязоха в срещата от неприятни позиции, откакто Евертън бяха записали две следващи загуби, а “черешките” имаха единствено една победа в идващите предходните четири срещи. Момчетата на Еди Хау започнаха по-добре срещата и преобладаваха през първия половин час, само че по-късно Евертън прекатурна нещата и в последна сметка взе своето.

Още в осмата минута Борнемут пропусна първото по-съществено състояние в срещата. Центриране отдясно на Дейвид Бруукс трансферира играчите на двата тима в наказателното поле, където още веднъж попадна в състезател на “черешките”, който я подаде към Джошуа Кинг, само че нападателят насочи слаб удар и стража на домакините избави.

13-ата минута още веднъж Бруукс бе изведен самичък против Джордан Пикфорд от Джошуа Кинг, който съумя да се пребори с Курт Зума, ударът му срещна дясната греда на вратата, само че не пожела да навести мрежата.

26-ата минута Джуниор Станислас извърши рисково фаул от дясната страна на наказателното поле, само че Пикфорд още веднъж избави. Само две минути по-късно и Асмир Бегович се намеси уверено, откакто пай пас от един от бранителите съвсем бе настигнат от Ричарлисон, само че стражът почисти в последния миг.

Едва след първият половин час домакините изравниха играта, а в 40-ата минута Майкъл Кийн бе покрай попадение след изстрел с глава от точката за дузпа, само че топката срещна напречната греда на момчетата на Еди Хау.

В 44-ата минута домакините получиха опция да изпълнят фаул малко вляво от дъгата, само че ударът на Люка Дин срещна тялото на бранител в стената.

“Карамелите” започнаха вихрено втората част и още в 48-ата минута бяха на косъм на открият резултата, само че изстрел на Ричарлисон бе изчистен нескопосано от бранител на гостите, а при добавката Найтън Аке направи същото и от самата голлиния. Това бе и първият прецизен удар в очертанията на вратата от страна на домакините.

61-ата минута Курт Зума даде задатък на Евертън. Центриране отдясно на Гилфи Сигурдсон прати топката в краката на Люка Дин на левия фланк, а центрирането на френския бранител откри неговия съотборник, който несмущаван прати топката зад Бегович след безмилостен удар с глава.

GOOOOALLLL!!! ZOUMA POWERS HOME A HEADER!! #EFCmatchday pic.twitter.com/lgqWtfaZDP
— Everton (@Everton) January 13, 2019 В идващите няколко минути преотстъпения от Барселона Андре Гомес бе на ръба да бъде изпъден. Той получи първи жълт картон в 66-ата минута, а в идващите 5-6 минути направи още 2-3 нарушавания, само че въпреки всичко остана на терена.

76-ата минута Дейвид Брукс центрира от корнер, което доведо до известна блъсканица в наказателното поле на Евертън, само че Пикфорд се намеси и боксира топката мощно отвън наказателното поле.

Ричарлисон пропусна превъзходна опция в 77-ата минута, когато центриране на Сигурдсон откри бразилския нападател на точката на дузпата, само че удара му мина край левия непряк дирек на вратата на Борнемут.

88-ата минута “черешките” бяха покрай равнене, откакто Райън Фрейзър бе изведен в наказалното поле, само че доста положителната ориентировка на Джордан Пикфорд и бързото съкращаване на дистанцията не разреши на Борнемут да означи.

В самият завършек на срещата Евертън доближи до второ попадение. При контраофанзива на “карамелите” Адемола Луукман напредна отдясно и прати топката към непокрития в наказателното поле Доминик Калвърт-Люин, който я насочи в десния ъгъл на Бегович и постави завършек на съревнованието в тази среща.

GET IN!!! DCL SEALS IT!!!! pic.twitter.com/jKosVTStpU
— Everton (@Everton) January 13, 2019
В идната среща Евертън гостува на Саутхамптън, до момента в който Борнемут семейства на Уест Хам.

КЛАСИРАНЕ!

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА!

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Премиър лийг 22 кръг, неделя 13 януари  Евертън 2:0краен резулат  Борнемут
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР