Евертън е изправен пред опасността да стане първият клуб, който

...
Евертън е изправен пред опасността да стане първият клуб, който
Коментари Харесай

Евертън под сериозна угроза

Евертън е изправен пред заплахата да стане първият клуб, който нарушава разпоредбите за финансов феърплей, настоящи сега в британската Висша лига. „ Карамелите “ към момента не са разгласили финансовия си доклад за сезон 2020/21, само че би трябвало да го създадат през този месец.

Според „ Дейли Мейл “ клубът е записал нови загубби, надхвърлящи 100 милиона паунда. Размерът им към този момент бе 260 милиона за интервала 2017-2020 година, което при естествени условия автоматизирано щеше да значи, че Евертън е в нарушаване, защото на клубовете е позволено да инкасират загуби от 105 милиона паунда в границите на три години.

Правилата бяха изменени отчасти поради пандемията, като към тригодишния интервал, който се взима поради, бе прибавена още една година. Двата сезона, които бяха наранени от коронавирус рецесията, се събират на процедура в един, в който индикаторите се усредняват.

Ако някой клуб наруши разпоредбите, то той може да бъде санкциониран или осъден с лишаване на точки. Подобен случай досега в британския хайлайф няма, само че "Дейли Мейл " твърди, че има сериозен риск Евертън да стане първият подобен клуб. Процесът по инспекция обаче ще отнеме няколко месеца, тъй че сходна глоба може да бъде наложена едвам в края на сезона.

От Евертън към този момент са изпратили петиция, с която приканват за нови обезщетения, които би трябвало да бъдат направени поради следствията от пандемията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР