Евентуалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е

...
Евентуалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е
Коментари Харесай

Какво да очакваме при евентуалното одобрение на Биткойн ETF

Евентуалното утвърждение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е една от значимите тематики през последните месеци.

Мнозина даже вършат паралели с въздействието на ETF за злато върху пазара на злато и се чудят дали BTC ETF ще повлияе на криптовалутата по същия метод, както направи златния преди време.

Един Биткойн ETF би опростил достъпа на вложителите, като отстрани нуждата от директно придобиване и обезпечаване на токена. Това облекчение би могло да притегли по-широка инвеститорска база. Преди да се появят ETF за злато, вложителите се ориентираха към по-малко опростени благоприятни условия.

По сходен метод спот ETF за Биткойн може да докара до увеличение на вложенията от страна на вложители на дребно, които понастоящем не вземат участие в принадлежности като Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) или фючърсни ETF.

Тази нараснала досегаемост би могла да ускори ликвидността и размера на търговията, като стабилизира цените и понижи волатилността. То би могло също по този начин да измести инвеститорската база към по-основни демографски групи, търсещи диверсификация.

Стартирането на ETF може да насърчи институционалното приемане, като делегира придобиването на активи на квалифицирани попечители. Неговата контролирана конструкция би могла да притегли повече хедж фондове, мениджъри на активи и пенсионни фондове, които да заделят капитал за Биткойн.

Подобно на ETF за злато, ETF за BTC би предложил благоприятни условия за диверсификация на вложителите, въпреки и в по-малък мащаб заради относителната младост и волатилност на класа активи. Независимо от това той би довел до забележителен приток на капитали в категорията на криптовалутите.

По създание, утвърждението на Биткойн ETF ще означи крайъгълен камък, означавайки прехода на актива от нишов към контролиран клас активи в границите на обичайна финансова система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР