Евентуалното изпращане на танкове Leclerc от Париж за Киев би

...
Евентуалното изпращане на танкове Leclerc от Париж за Киев би
Коментари Харесай

Шеф на френското разузнаване: Като изпратим танкове в Украйна, ще обезоръжим френската армия

Евентуалното изпращане на танкове Leclerc от Париж за Киев би се трансформирало в точка, от която няма връщане, и би отслабило френската войска.

Това съобщи някогашният началник на военното разузнаване на Франция (DRM) военачалник Кристоф Гомар в изявление за Valeurs Actuelles, оповестява организация REGNUM.

„ Като изпратим танкове Leclerc в Украйна, ние ще обезоръжим френската войска. Това би било точката, от която няма връщане “, сподели Гомар.

В отговор на въпрос на публицист дали Франция би трябвало да достави танкове Leclerc на Украйна, Гомар сподели: „ Мисля, че не. Изпращайки танкове Leclerc в Украйна, ние ще обезоръжим френската войска. Това би била точката, от която няма връщане обратно. Къде ще спрем? От какво ще би трябвало да се откажем по-късно?

Той добави, че е съвсем невероятно тези танкове да бъдат изпратени просто по този начин, защото френската войска разполага единствено с 220 екземпляра, някои от които са ситуирани в Румъния, а други се модернизират. Освен това танкове Leclerc, сподели той, не се създават от 2008 година

По-рано вестник Le Monde писа, че френските военни кръгове считат, че доставката на танкове Leclerc за Киев е „ колкото мощно, толкоз и нежно “ решение.

Източник " Блиц "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР