Евентуално затваряне, до което властите казват, че ще се стигне,

...
Евентуално затваряне, до което властите казват, че ще се стигне,
Коментари Харесай

Туроператорите - притеснени да не се стигне отново до локдаун


Евентуално затваряне, до което управляващите споделят, че ще се стигне, в случай че сегашните ограничения не дадат резултат, ще е пагубно за туризма. Това съобщи пред БНР Димитрина Горанова, ръководител на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА).

По думите ѝ към този момент има записвания за зимния туристически сезон, само че те не са гаранция, че тези резервации ще се осъществят, тъй като клиентите имат право да анулират пътуванията си без неустойки до доста късен стадий поради измененията в рестрикциите в разнообразни елементи на света.

" Зеленият документ ни дава опция за предвидимост и да можем да управляваме по-лесно нашия бизнес в вероятност. Ние го поддържаме, само че въвеждането му без интервал за акомодация е много шоково и поддържаме настояванията на сътрудниците, които стачкуваха в четвъртък (28 октомври) поради това. Зеленият документ е нужното изискване в тази обстановка туризмът да съществува ", съобщи Горанова.

Посочи, че към 30% от сътрудниците й са имунизирани, а останалите предпочитали да се тестват.

Асоциацията упорства да бъдат отпуснати всички 70 млн. лева, заложени за помощ на сектора с актуализацията на бюджета. В момента утвърдена процедура за разпределяне има единствено за 30 млн. лева от тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР