Евентуално налагане на санкции срещу Беларус заради оспорваните президентски избори

...
Евентуално налагане на санкции срещу Беларус заради оспорваните президентски избори
Коментари Харесай

Беларуският външен министър: Евентуално налагане на санкции върху Беларус ще има обратен ефект

Евентуално налагане на наказания против Беларус поради оспорваните президентски избори и ограниченията против протестиращите ще имат противоположен резултат, предизвести беларуският външен министър Владимир Макей на виртуалната среща на Общото заседание на Организация на обединените нации, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Европейски Съюз и Англия обмислят да наложат наказания на Минск. "Намесата в нашите вътрешни работи, глобите и други ограничавания върху Беларус ще имат противоположен резултат и ще навредят на безусловно всички ", акцентира Макей.

"Призоваваме нашите сътрудници да покажат мъдрост, въздържаност и безпристрастност ", добави той в авансово записаната си тирада на съвещанието, което се организира виртуално поради ковид.

Освен това Макей съобщи, че някои западни съседи на Беларус се пробват да я хвърлят в безпорядък и да върнат обратно развиването й.

"След несполучливия опит да ни се наложи цветна гражданска война, сме подложени на външна интервенция, целяща подриване на държавния строй ", акцентира дипломатът, като дефинира изразяваната от други страни угриженост като "опит да се хвърли нашата страна в безпорядък и безредица ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР