Евентуалният наследник на загиналия в самолетна катастрофа лидер на ЧВК

...
Евентуалният наследник на загиналия в самолетна катастрофа лидер на ЧВК
Коментари Харесай

Кой ще оглави „Вагнер“ след смъртта на Пригожин

Евентуалният правоприемник на починалия в самолетна злополука водач на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин е един от най-известните водачи на групата – Антон „ Лотос “ Елизаров, съобщава „ 24 часа “, базирайки се на информация в news.ru.

Той е роден в Ростовска област през 1981 година Учил е в Суворовското учебно заведение в Уляновск и е приключил висше въздушно-десантно командно учебно заведение в Рязан.

Смята се, че е една от основните фигури на частната войска. От пресслужбата на Пригожин са съобщавали, че той е приключил сполучливо щурма на град Соледар край Бахмутск през януари т.г. Официална информация за назначението на Елизар отпред на „ Вагнер “ няма.



Антон Елизаров ще наследи Пригожин отпред на частната военна формация (Снимка: Контингент)

Какво е бъдещето на ЧВК „ Вагнер “?

Президентът на Асоциацията на ветераните от антитерористичното поделение „ Алфа “ Сергей Гончаров не счита, че групата ще се разпадне и ще изчезне. Представител на ЧВК RSB-Group Africa твърди, че ориста на военната компания ще се реши от съветските управляващи.

О.р. генерал-полковник Леонид Ивашов допуска, че „ Вагнер “ може да се преобразува, в случай че я легализират. А в случай че не, ще приключи съществуването си, а членовете ѝ ще се разпилян в други силови структури.

В рамките на следствието на самолетната злополука в Тверска област завърши провеждането на молекулярно-генетичните експертизи. Въз основа на резултатите от тях е открита самоличността на всички 10 починали. Те дават отговор на листата, деклариран за полета, се споделя в изказването на Семеен кодекс.

Твърди се, че на борда на самолета е имало детонация, в следствие от което телата са мощно обгорени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР