Евентуални действия на Япония с цел доставка на системи за

...
Евентуални действия на Япония с цел доставка на системи за
Коментари Харесай

Русия предупреди Япония относно доставката на системи Пейтриът за Украйна

Е вентуални дейности на Япония за доставка на системи за противовъздушна защита " Пейтриът " за Украйна ще имат " най-сериозни последици " за взаимоотношенията с Русия , съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова през днешния ден, представена от Ройтерс.

Агенцията припомня, че връзките сред Токио и Москва са се влошили внезапно след съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година. Япония се причисли към западните си съдружници в налагането на стопански наказания на Русия.

" Не е изключено в процеса на предаването (от Япония на САЩ) на системите " Пейтриът " да бъде задействана към този момент отработената скица и това съоръжение най-после да се окаже в Украйна. Подобни японски дейности ще бъдат възприети от нас като еднопосочно враждебни и ще провокират най-сериозни последици за Япония в подтекста на двустранните ни връзки ", съобщи Захарова, представена от ТАСС, по адрес на решението на Токио да позволи предаването на системите за Противовъздушна отбрана на Вашингтон.

Съединени американски щати приветстваха решението на Япония да им съобщи системи " Пейтриът ".

Захарова съобщи още, че Южна Корея не трябва да се изненадва, в случай че Москва предприеме ответни дейности след решението на Сеул да удължи санкционния лист за артикули, които не може да бъдат изнасяни от източноазиатската страна за Русия без особено позволение. Южна Корея разгласи тази седмица, че ще добави в контролния си лист за Русия над 600 типа артикули, които вероятно биха могли да се употребяват за военни цели.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР