Евентуална доставка на оръжия от Китай за Русия в подкрепа

...
Евентуална доставка на оръжия от Китай за Русия в подкрепа
Коментари Харесай

Шарков: Евентуална доставка на оръжия от Пекин за Москва би станала червена линия

Евентуална доставка на оръжия от Китай за Русия в поддръжка на офанзивата ѝ в Украйна би била " алена линия " за Европейския съюз , предизвести през днешния ден в Брюксел ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел , представен от Франс прес.

Борел изясни, че е показал пред най-високопоставения китайски посланик Ван И, че " това би било една алена линия ".

" Той ми сподели, че те нямало да го създадат, че нямали желание да го вършат, само че ние ще останем бдителни ", съобщи първият посланик на Европейски Съюз при идването си за среща с министрите на външните работи на страните от общността.

Ако Китай реши да достави оръжия на Русия , " това естествено ще има последствия " , разяснява от своя страна шведският външен министър Тобиас Билстрьом, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Люксембургският му сътрудник Жан Аселборн изрази вяра, че Китай " няма да направи тази неточност ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести през вчерашния ден, че Китай счита да достави с оръжия Русия.

Съединени американски щати не са в позиция да слагат претенции на Китай, съобщи през днешния ден представителят на китайското външно министерство, представен от Ройтерс.

" Ние не одобряваме напън или насила ", отговори Ван Вънбин на постоянната конференция, откакто бе запитан за държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който предизвести Китай да не оказва помощ на Русия във войната в Украйна.

Китай съобщи също, че в никакъв случай няма да одобри Съединени американски щати да сочат с пръст китайско-руските връзки . Говорителят упрекна Вашингтон, че " популяризира подправена информация ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР