Евелина Николова се класира на полуфинал на европейското първенство по

...
Евелина Николова се класира на полуфинал на европейското първенство по
Коментари Харесай

Евелина Николова се класира на полуфинал на ЕП по борба, други три българки чакат репешажи

Евелина Николова се класира на полуфинал на европейското състезание по битка в Букурещ, откакто преодоля две съпернички в категория до 57 кг. Биляна Дудова пък остана на секунда от класиране напред и ще се надява да бъде изтеглена на репешаж, каквото е ситуацията и в други две категории с българско присъединяване.
Прочетете още
Николова записа две победи на 57 кг, като първо надделя французойката Матилде Ривиер с 3:0. Бронзовата медалистка от Токио 2020 завоюва две механически точки и добави трета след изгубено оборване на треньора на съперничката. На четвъртфиналите българката срещна Елвира Камалоглу и записа първите шест точки, след което удържа преднината си и завоюва с 10:6.

Съперничка на Николова ще бъде миналогодишната вицешампионка на 55 кг Соломия Виник от Украйна.

Биляна Дудова надделя французойката Ирис Тибо с 4:0 на старта на 62 кг, след което се изправи против шведката Йохана Линдборг. Българската националка водеше с 2:1 до последната секунда на шестте минути, само че дребна неточност в края обърна резултата в интерес на Линдборг - 2:3.

Така Дудова ще се надява на класиране на репешаж при победа на шведката на полуфиналите.

Втори късмет чакат още две българки. Юлияна Янева започва на 72 кг с проваляне 1:2 против румънката Александра Николета Ангел, която по-късно надделя още една съперничка и стигна до полуфиналите. На 65 кг Тайбе Юсеин загуби с 0:10 от още една представителка на домакините – Катерина Зелених, която също се класира в топ 4.Турнирът завърши за Ирена Бинкова, която бе туширана от литовката Лаура Станелите.

Снимка: БФБ, Startphoto

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР