Евелина Николова и Мими Христова ще се борят на репешажите

...
Евелина Николова и Мими Христова ще се борят на репешажите
Коментари Харесай

Евелина Николова и Мими Христова ще спорят за бронзови медали на световното първенство по борба

Евелина Николова и Мими Христова ще се борят на репешажите на международното състезание в Белград, откакто победилите ги по-рано през днешния ден техни съпернички доближиха финалните битки за златни медали.

Николова завоюва против сръбкинята Мария Игнатович на олимпийската категория до 57 кг, след което обаче бронзовата медалистка от Токио отстъпи на молдовката Анастасия Никита. Действащата международна шампионка на 59 кг победи поредно Лайлохон Собирова от Узбекистан и Одунайо Адекуорое от Нигерия, а на полуфиналите завоюва с техническо предимство против туркинята Елвира Камалоглу.

Така на финалите през днешния ден 22-годишната Никита ще срещне двукратната международна шампионка Цугуми Сакурай от Япония, а Николова ще стартира репешажите против Собирова. При триумф българката би трябвало да пребори и Адекуорое, след което е евентуалната битка за бронзов орден и олимпийска квота на 57 кг против Камалоглу. 

Николова може да завоюва олимпийска квота или с бронзов орден, или с преборване против състезателката, която загуби другата битка за трето място.

Пътят не Христова към репешажите бе подобен. Европейската шампионка стартира на 65 кг с 10:0 против – Тювшиняргалин Енкин от Монголия, само че загуби на четвъртфиналите от американката Мейси Килти. Тя пък надделя състезателката с безпристрастен статут Татяна Паулава на полуфинал и на следващия ден ще се бори за злато против настоящата шампионка на 62 кг Нонока Одзаки от Япония.

Христова ще стартира репешажите от втория кръг, където ще срещне състезателката с безпристрастен статут Валерия Дондупова или албанката Албина Дражи. При победа българката ще се бори за бронз против Паулава.

Тази вечер от 19:00 часа НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 не пропускайте да гледате борбата за медалите в последните две категории на мъжкия свободен жанр, както и разпределението на оценките в категории до 55 кг и 59 кг при дамите.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР