Евелина Николова (57) и Мими Христова (65) продължават на репешажите

...
Евелина Николова (57) и Мими Христова (65) продължават на репешажите
Коментари Харесай

Евелина Николова и Мими Христова с шанс за брозови медали от Световното

Евелина Николова (57) и Мими Христова (65) не престават на репешажите на Световното по битка в Белград, откакто съперничките, от които изгубиха, стигнаха финалите.


Две победи разделят Евелина от конфликт за бронза, като на старта от пресявките тя ще излезе против Лайлокхон Собирова (Узбекистан), шампионка на Азия от предходната година и втора през тази. Мими Христова пък чака победителката от конфликта сред рускинята Дондупова и албанката Дражи. При триумф ще се бори за бронза против Татяна Паулова (Беларус).

Още три българки започват присъединяване си през днешния ден.

Световната и четирикратна европейска шампионка Биляна Дудова ще има за съперничка Тай Ма Нгуен (Виетнам) на старта при 62-килограмовите.

Европейската шампионка Юлияна Янева стартира с испанката Нереа Памин, пета от европейското до 23 година през предходната година. Сблъсъкът е в категория до 68 кг.

При 72-килограмовите София Георгиева, която е рожденичка през днешния ден, ще спори с канадката Шауна Кубек. Противничката на бронзовата медалистка от европейските олимпийски игри е осма на международното през 2022-а.

Срещите стартират от 11,30 ч наше време. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР