Евелин Банев - Брендо ще лежи 20 години в италиански

...
Евелин Банев - Брендо ще лежи 20 години в италиански
Коментари Харесай

Окончателно: Брендо осъден на 20 години затвор в Италия

Евелин Банев - Брендо ще лежи 20 години в италиански затвор по обвиняване в наркотрафик. Това оповестява " Правен свят " като се базира на в. " 24 часа ". 

Върховният съд в Рим е отхвърлил настояването на Банев за анулация на 20-годишната присъда, която му беше издадена от Апелативния съд в Милано.

До няколко дни би трябвало да бъдат оповестени и претекстовете за решението на Върховния съд, след което присъдата на Брендо става ефикасна.

Банев е осъден да заплати и разноските по делото.

На въпрос на " 24 часа " към юриста на българина къде ще бъде изтърпяна, той отговори, че това би трябвало да стане в Италия. Адвокатът добави, че не знае къде се намира Банев сега.

През юли 2013 година Брендо беше наказан на 20 година затвор на първа инстанция от съда в Милано по така наречен спекулация " Кокаинови крале ". Присъдата беше доказана на втора инстанция от Апелативния съд в Милано година по-късно.

Чрез aдвокатите си Брендо апелира пред Касационния съд в Рим. През септември 2015 година висшите съдии анулираха присъдата на Брендо и я върнаха за доразглеждане в друга секция на Апелативния съд в Милано. Присъдите на останалите съдружници на Брендо от аферата " Кокаинови крале " обаче бяха напълно доказани от Касационния съд.

По обвинявания за наркотрафик Брендо получи неоправдателна присъда и от румънски съд. Апелативният съд в Букурещ го осъди задочно на 10 години и шест месеца. Банев беше упрекнат в трафик на над 51 кг кокаин в Румъния през април 2012 г. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР