Евакуираха двете наши сънароднички от Китай. Те са излетели рано

...
Евакуираха двете наши сънароднички от Китай. Те са излетели рано
Коментари Харесай

Евакуираха сънародничките ни от Китай

Евакуираха двете наши сънароднички от Китай. Те са изхвърчали рано тази заран със забавяне. Очаква се към 17 часа да кацнат на летището във Франция, научи " По света и у нас ". Военно-транспортният аероплан " Спартан " с българските медици от ВМА към този момент ги чака във Франция.

Междувременно, министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до премиера на Китайската национална република Ли Къцян, в което показва съпричастността на българското държавно управление към китайския народ. Борисов показва, че навременните и поредни ограничения са от огромно значение освен за Китай, само че и за интернационалната общественост като цяло.

Вчера Правителството разгласи четвърта от общо пет степени на заплаха поради ковид. От Външното ни министерство поучават българите да не пътуват до Китай. А всички, които се връщат от там, ще бъдат подложени на 14-дневна карантина.
 Борисов изрази съпричастността на българското държавно управление към китайския народ Борисов изрази съпричастността на българското държавно управление към китайския народ
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до премиера на Китайската национална република Ли Къцян, в което показва съпричастността на българско...

На летищата ще бъдат инсталирани термокамери, които да ревизират положението, а при очевидни признаци хората ще бъдат превозени до лечебните заведения, готови за банкет на инфектирани пациенти.

В предаването " Денят стартира с Георги Любенов " епидемиологът проф. Мира Кожухарова сподели, че ограниченията, които се вземат от държавното управление са нужни и рационални.

Проф. Мира Кожухарова, епидемиолог: Необходимо е обикновено, рационално отношение - като към всеки един проблем, който касае публичното здраве, което визира доста хора. Мерките, които се вземат са оптималните, които в дадената обстановка могат да бъдат взети, тъй като ваксина няма към момента. Специфично лекуване няма към момента и те чак толкоз бързо не могат да бъдат основани. Иначе доколкото медицината може да се оправи с грипната зараза, дотолкоз може да се оправи и с това заболяване.
 Проф. Мира Кожухарова: Днешният ден ще е пикът на грипната зараза у нас Проф. Мира Кожухарова: Днешният ден ще е пикът на грипната зараза у нас
"При грипа е малко рисково да се вършат прогнози, даже и близки, само че в действителност досега, което следим, е че тази седмица, която завършва, всъщнос...
Още по тематиката Смъртоносният китайски ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР