Евакуацията на обитателите на дома за възрастни хора в село

...
Евакуацията на обитателите на дома за възрастни хора в село
Коментари Харесай

СЛЕД ПОЖАРА: Никой не се обадил на близките от Дома за стари хора, за да им съобщи за инцидента

Евакуацията на жителите на дома за възрастни хора в село Рояк по време на е била доста сложна. Повечето са хора над 65 години и са мъчно преносими, сподели началникът на пожарната в Дългопол контрольор Валентин Николов.

В евакуацията с изключение на чиновниците на дома и пожарникарите са се присъединили и доброволци от селото. Сигналът за е бил получен в 17:00 ч. в понеделник и незабавно са били изпратени две пожарни коли, които са пристигнали на място за 15 минути, по-късно са изпратени още две пожарни от Провадия и два автомобила от бранш СОТ във Варна, описа пред Би Ти Ви Николов.
свързани новини2613преди 6 часа22789преди 18 часа
„ От деветте души, които са починали един е бил с витални индикатори, когато е изваден от постройката, само че е умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение “, сподели Николов.

„ Останалите 48 души от вкъщи са настанени в хотелската част на спортния комплекс в Аспарухово, за чието подпомагане благодарим, както и на кмета на село Рояк и жителите му за съдействието при приютяването и евакуацията на хората “, сподели началникът на пожарната в Дългопол.

Двама от възрастните, настанени в хотела след пожара, са взети от свои близки. В момента там са 46 от жителите на дома в село Рояк.

От рано сутринта пред хотела има хора, които ревизират какво е положението на техните близки. По думите им никой още не им се е обадил с информация след случая.
свързани новини2436преди 2 часа
За страдание, един човек научи, че негов непосредствен е умрял в в Рояк.

В момента евакуираните жители на дома са добре. В понеделник храна за тях е обезпечена от доброволци, а през днешния ден ще бъде обезпечена от общината.

В община Дългопол е разгласен ден на печал.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР