Евакуационните полети от Афганистан продължават днес, часове след две експлозии

...
Евакуационните полети от Афганистан продължават днес, часове след две експлозии
Коментари Харесай

Жертвите от атаката в Кабул вече са над 100

Евакуационните полети от Афганистан не престават през днешния ден, часове след две детонации на самоубийци от групировката „ Ислямска страна “, ориентирани към хилядите хора на летището в Кабул. Жертвите на офанзивата към този момент са над 100, като измежду тях има и задгранични жители.

Според афганистанските и американските управляващи става дума за 95 локални лица и 13 американски военни. Има предизвестия, че броят им може да е по-висок, защото моргите са претъпкани, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

Десетки талибани, носещи тежко оръжие, патрулират в зона на към 500 метра от летището, с цел да попречат на прекосяването. Според „ Ал Джазира “ измежду починалите има 28 талибани.

По-рано през днешния ден се съобщаваше за най-малко 90 жертви и към 150 ранени. Цифрите обаче не престават да порастват.

Вчера Съединени американски щати оповестиха, че над 100 хиляди души към този момент са евакуирани от Кабул, само че към момента към хиляда американци и десетки хиляди афганистанци чакат да изоставен страната по въздух. Страната ще организира интервенции за извеждане на хора от Афганистан до 31 август.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР