Вукадинова не финишира във втория манш на слалома, злато за Петра Влъхова

...
Ева Вукадинова не успя да финишира във втория манш на
Коментари Харесай

Ева Вукадинова не успя да финишира във втория манш на женския слалом от програмата на Зимните олимпийски игри в Пекин.
Катарина Линсбергер (л), Петра Влъхова (ц) и Уенди Холденер (д).
20-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, даде 49-о време в първото спускане, след като драматичен инцидент беляза карането й. Вукадинова, която стартира днешния слалом при дамите с малка шина върху скиорската ръкавица заради травма, получена по време на гигантския слалом в понеделник, отпадна първоначално след пропусната врата, но това се оказа заради появата на стюард на пистата. Впоследствие тя стартира отново, като направи грешка, но се задържа на ските си и успя да завърши на 49-о място. Във втората каране обаче Вукадинова не съумя да финишира.

Олимпийското злато е за действащата носителка на Големия кристален глобус Петра Влъхова от Словакия. Тя бе осма след първия манш, но даде най-добро време във втория – 52.09, като остави на осем стотни зад себе си австрийката Катарина Линсбергер. С бронза се поздрави швейцарката Уенди Холденер, която завърши на +0.12 сек от победителката. Четвърта се нареди германата Лена Дюр, която бе най-бърза в първия манш. Топ 10 допълниха още словенката Андрея Слокар, швейцарките Мишел Гизин и Камий Раст, американката Паула Молцан, шведката Анна Свен Ларшон и швейцарката Алине Даниот. Лидерката в генералното класиране за Голямата световна купа Микаела Шифрин отново разочарова и отпадна във втори пореден старт след първия манш, подобно на случилото се в гигантския слалом.

За Влъхова това бе първо олимпиийско злато в кариерата – тя остана 13-а в дисциплината в Пьонг Чанг през 2018, и 19-а на Игрите в Сочи през 2014. Най-високото й класиране на Зимни олимпийски игри бе петото място в алпийската комбинация преди четири години. Това бе и първи медал за Словакия на Игрите в китайската столица. За дамите предстои супер гигантски слалом в петък. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР