Ева Кикерезова, която представя прогнозата за времето в БНТ, се

...
Ева Кикерезова, която представя прогнозата за времето в БНТ, се
Коментари Харесай

Ева Кикерезова с предложение да се прехвърли в Нова?

Ева Кикерезова, която показва прогнозата за времето в Българска национална телевизия, се появи тази седмица в „ На кафе ” по Нова тв и първо изрази насладата си, че гостува на водещата на Гала, на която симпатизирала още от ученическите си години. Даже се случвало да закъснее за час, с цел да догледа следващото й изявление. В „ На кафе ” Ева говореше най-вече за обществените си планове, за които учудващо по какъв начин, поради,  че е майка на три деца, отделя много сила и време.

И въпреки всичко появяването на русокоската от Българска национална телевизия в ефира на Нова тв неизбежно повдигна догадки дали пък не се готви за следващата смяна в кариерата си. Още повече, че напоследък много интензивно се разисква, че синоптичките на Нова тв Никол Станкулова и Гери Малкоданска, които са и измежду панелистите в „ На кафе ”, са бременни, поради което от малкия екран търсят попълнение в екипа, зает с прогнозата за времето.

Засега не е ясно дали Ева Кикерезова би се решила да се трансферира в Нова тв, даже и да има такова предложение. Журналистката, която започва кариерата си като състезателен публицист, не един път е изтъквала какъв брой добре се усеща в Българска национална телевизия, където работи към този момент от много време. Преди дни Ева напомни във фейсбук своя фотография с първия брой на вестник „ Меридиан мач ” с нейна публикация. „ Това е брой на вестника от 13 юли 2003 година, в който излезе първата ми публикация. 13 дни след завършването на 13-та гимназия, на 13-та страница... ”, написала е Ева преди време, а към днешна дата добави, че на 13 юли отбелязва 18 години творчество в медиите. И благодари на тогавашния редактор на отдела във вестника, който повярвал в нея и й подал ръка.

Ева е приключила Датския лицей в София, компетентност „ Мениджмънт и маркетинг ” , а по-късно е учила „ Стопанско ръководство ” в Пловдивския стопански университет. Има магистратура по „ Бизнес администрация ” в „ Международното висше бизнес учебно заведение ”. Все отново стремежът й постоянно е бил да работи в медии. Ева стартира като състезателен публицист във вестник, само че скоро се трансферира в малкия екран. Позната е като водеща на предаванията „ Срещи с Ева ” по „ Веселина ”, „ Звезден прахуляк ” по телевизия ББТ, „ Размяна на съпруги ” по „ Про.бг ”. Водила е и рубриката „ Здравето от близко ” по Българска национална телевизия. Наред с журналистическата си кариера, Ева се изявява като модел и водещ на всемирски събития. Днес русокоската, която твори и за рубрики в утринния блок на Българска национална телевизия, е момиче на времето. Когато Георги Любенов й се обадил, с цел да й показа, че има покана да се причисли към екипа на водещите на прогнозата за времето, тя доста се зарадвала. „ Само красиви и съумели дами демонстрират времето в малкия екран ”, възкликнала тя. Не мислила дълго, незабавно се съгласила. Тогава тя имала потребност от смяна, само че не предполагала, че толкоз ще й хареса новото занятие. Тя показва прогнозата за времето с обич и дава всичко от себе си, само че не се е отказала от публицистиката. Продължава да прави материали за утринния блок на Българска национална телевизия.

Ева харесва екипа, с който работи, а и тази работа й разрешава да отделя повече време за децата и фамилията си. А това й е приоритет. Журналистката нееднократно е изтъквала какъв брой е значимо фамилията за нея. Тя има наследник Николай на 11 години от първия си брак с Пламен, който е юрист, и две дъщери – Елена, която е на 4, и двегодишната Екатерина, които са от втория й мъж Явор, който също е юрист. „ Ученето, тренировките им, развиването на гениите им и това да ги приуча да не се хранят с отпадъци, а с домашна храна, за мен са приоритет като тяхна майка ”, казвала е Ева.

Журналистката е признавала, че не й е по никакъв начин елементарно да съвместява работата и обществените си планове с това да е майка и стопанка, само че таман по този начин се усеща щастлива. Вкъщи тя се грижи за семейството. Чистенето и подреждането е всекидневие. Готви всяка вечер, освен това се старае да има и десерт. За децата пък  постоянно оказват помощ бабите и дядовците. За развода си Ева постоянно е казвала, че с първия й мъж Пламен запазили положителни отношение и нито един път – по време на раздялата и по-късно не са си разменили даже една неприятна дума, а и в никакъв случай не са имали разногласия, свързани със сина им. Интересното е, че някогашният й и актуалният й брачен партньор са в много положителни връзки и даже работят в една адвокатска фирма. Самата Ева пък станала посредник – човек, който позволява фамилни спорове извънсъдебно, малко преди да получи поканата да показва прогнозата за времето по Българска национална телевизия. И въпреки всичко Ева към този момент е имала опция да добие опит в работата си като посредник. Имала няколко случая, които разрешила сполучливо.

Журналистката обожава работата си. Толкова, че още при започване на кариерата си за момент не се поколебала да загърби детската си фантазия, която била да е стюардеса. Ева имала подобен късмет, освен това два пъти. За първи път получила тази опция, когато придружавала брат си, който желал да стане стюард, на изявление за работа в „ България Еър ”. Ева чакала с него, само че поканили и нея да се яви на изявление. Взели я незабавно. Само че Ева към този момент имала работа в малкия екран и не приела предлагането. След година отново й се обадили и тя отново отказала.
„ В този живот съм видяла единствено хубаво ”, показа Ева в предаването „ На кафе ”. Когато е почуквала на някоя врата, постоянно се отваряла за нея. Късмет или ориста, не знае. „ Трябва и аз да дам нещо на тази Вселена, нали? ”, възкликна Ева във връзка обществените си планове. В момента тя е заета с работата си по план в поддръжка на проблематични деца. Целта е да им покаже добър образец и благоприятни условия, тъй че да насочат силата си в вярна посока. Ева събеседва с тях, води ги на спектакъл, концерти, балет или даже в кухнята на ресторант, с цел да се срещнат с работата там. Тази самодейност е в съдействие с кмета и зам.-кмета на регион „ Илинден ”. „ Ако желаеме смяна, ние би трябвало са сме част от тази смяна и да даваме образец. На това изучавам и децата ми ”, споделя Евелина Кикерезова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР