Ева Кайли, гръцкият евродепутат, който стана най-разпознаваемото лице на корупционния

...
Ева Кайли, гръцкият евродепутат, който стана най-разпознаваемото лице на корупционния
Коментари Харесай

Съдът пусна Ева Кайли след като тя прекара четири месеца в затвора

Ева Кайли, гръцкият евродепутат, който стана най-разпознаваемото лице на корупционния скандал, който удари Европейския парламент, беше освободена през днешния ден от пандиза след повече от четири месеца. Тя ще бъде под домакински арест с електронна гривна, удостовери пред Euronews нейният юрист Свен Мери.

" Няма да разясня повече, с изключение на обстоятелството, че това е разумно решение, което лиши прекалено много време ", сподели той.

Решението е изненадващо, като се има поради, че е оповестено ден преди плануваното явяване пред арбитър в четвъртък сутринта.

Кайли беше задържана за първи път на 9 декември, когато се твърдеше, че е " хваната в крачка " и депутатският й имунитет незабавно е лишен. Тогава тя беше упрекната в присъединяване в корупция и пране на пари и по-късно беше преместена в пандиза Харен, който се намира в покрайнините на Брюксел.

Нейният арест провокира потрес и извади нескрито следствие на скица, включваща " огромни " суми пари и " обилни " дарове, за които се твърди, че са платени от Катар...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР