Ева Кайли, бивш заместник-председател на Европейския парламент, превърнала се в

...
Ева Кайли, бивш заместник-председател на Европейския парламент, превърнала се в
Коментари Харесай

Ева Кайли е освободена от ареста, ще я следят с гривна

Ева Кайли, някогашен заместник-председател на Европейския парламент, трансформирала се в най-разпознаваемото лице на корупционния скандал в Екологичен потенциал, беше освободена от пандиза след повече от 4 месеца зад решетките.

Тя ще остане под домакински арест, с електронна гривна, заяви за Euronews нейният юрист Свен Мери. Той не разяснява повече, само че сподели, че освобождението на Кайли е разумно решение, което се е забавило доста.

Информацията за освобождението бе доказана и от белгийската федерална прокуратура. В четвъртък Ева Кайли, дружно с различен обвинен по делото, белгийският евродепутат Марк Тарабела, би трябвало да се явят пред арбитър.

44-годишната гръцка социалистка е упрекната в приемане на подкупи от Катар в границите на един от най-големите корупционни кавги, разтърсвали институциите на Европейския съюз.

Кайли отхвърля да е направила нещо неправилно. Тя бе задържана на 9 декември и от този момент се намира в предварителния арест в пандиза Харен в покрайнините на Брюксел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР