Euronews разговаря с жителката на Киев Мая, която ни разказва

...
Euronews разговаря с жителката на Киев Мая, която ни разказва
Коментари Харесай

Две години война в Украйна: „Всеки убит се чувства като член на семейството“

Euronews беседва с жителката на Киев Мая, която ни споделя за живота си преди огромната инвазия и в този момент, две години по-късно. С трима другари тя събира пари за закупуване на дронове и коли, с цел да поддържа воюващите на фронта.

„ 2021 година беше най-хубавата година в живота ми “, ми сподели 30-годишната жителка на Киев Мая. През цялата година тя се потапя в оживения нощен живот на Киев, трансформирайки се в неразделна част от нововъзникващата му културна сцена. Заедно с най-хубавата си другарка Таня, тя работи за един от най-известните нощни клубове в града, K41, и е съосновател на затворено музикално списание, наречено TIGHT. След световна пандемия животът като че ли най-сетне се върна към естественото.

Тогава Украйна беше във война към този момент осем години, воювайки против съветските сепаратисти в Донбас, само че даже след отчети от интернационалните медийни организации и държавни управления, доста украинци отхвърлиха да повярват какво ще се случи с тях. Мая също не можеше да си го пред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР