Euro NCAP избра отличниците от тестовете сиНезависимата европейска организация Euro

...
Euro NCAP избра отличниците от тестовете сиНезависимата европейска организация Euro
Коментари Харесай

Най-безопасните коли на 2018 г.

Euro NCAP избра „ отличниците ” от тестванията си

Независимата европейска организация Euro NCAP избра най-безопасните коли съгласно резултатите от краш-тестовете си за 2018 година Те бяха класирани в четири обособени категории.

 Най-безопасните коли на 2018 година

Най-безопасен огромен фамилен автомобил

В тази категория печели новото потомство на седана Lexus ES, което беше тествано от специалистите още през октомври. Седанът получва 91% за отбрана на водача и пасажерите, 87% за децата, 90% да пешеходците и 77% за работата на асистиращите системи за сигурност.



Краш-тестовете са открили, че при Lexus ES има огромна възможност за приемане на контузии в кръста при пасажерите на задните седалки н случай на насрещен конфликт по цялата ширина на автомобила. Електронните асистенти, включително и функционалността за автоматизирано прекъсване, са се справили на висота, само че се регистрира, че системата за следене на лентата на придвижване не оказва помощ изключително на лидера в някои обстановки. Този модел печели и в още една категория – „ Хибриди и електрически автомобили ”

Малък фамилен автомобил

Хечбекът Mercedes-Benz A-Class е най-безопасният модел при марките фамилни коли, като през проблеми минава през всички краш-тестове, в това число и реплика на непряк удар в дирек. Експертите  обаче регистрират ниската успеваемост на системата да поддържане на лентата на придвижване поради работата на функционалността за надзор на слепите зони.



Като цяло, сигурността на лидера и пасажерите в Mercedes-Benz A-Class е оценена на 95%, на децата – на 91%, а на пешеходците и велосипедистите – на 92%. Работата на електронните системи получава 75%. 

Голям кросоувър

Експертите на Euro NCAP оповестиха Hyundai Nexo за най-безопасния огромен кросоувър. Все отново се отбелязва слабата отбрана на лидера при непряк удар с деформируемо затруднение, както и заплахата от приемане на съществени контузии при удар откъм гърба. 



Моделът Hyundai Nexo получава 94% за отбрана на лидера и възрастните в автомобила, 87% - за тази на децата, 67% за пешеходците и велосипедистите, а успеваемостта на електронните асистенти е оценена на 80%.

„ През 2018 година Euro NCAP за първи път тества функционалности за самостоятелно напредване, като точно нашите тествания откриха редица проблеми, с които се сблъскват водачите в днешно време. Да, тези системи са безвредни и комфортни, само че цялостната автоматизация на колите е още доста надалеч. Ние деликатно ще следим развиването на тези технологии и да за бъдеще ”, разяснява генералния секретар на Euro NCAP – Михаел ван Ратинген.

Снимки и видео: Euro NCAP 

 

automedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР