Еуфория пред офиса на партията на Ердоган в Истанбул. След

...
Еуфория пред офиса на партията на Ердоган в Истанбул. След
Коментари Харесай

Еуфория пред офиса на партията на Ердоган в Истанбул

Еуфория пред офиса на партията на Ердоган в Истанбул. След края на изборния ден там се събират негови последователи. Въпреки че няма публични резултати, те към този момент честват.  

Засега това, което излиза като резултати, е доста разнопосочно. Проправителствените медии оповестяват, че при 71% обработени протоколи Ердоган печели изборите с 54,37% против 45% за Кълъчдароглу.

Според опозиционните медии разликата е под 1%, а преднината е за Кълъчдароглу.

Още от сутринта секциите в Истанбул бяха цялостни с хора. Голяма част от тях пуснаха гласа си с вярата за смяна. Други са безапелационни, че актуалната власт е най-хубавия избор.

Според арабиста и академични професор Ченгиз Томар, опозицията е имала опция да победи Ердоган, само че са направени поредност неточности.

„ Хората не можаха да получат вяра от опозицията, че ще ръководят по-добре от Ердоган. Затова си споделиха: „ Добре, към този момент го познаваме, знаем какво е направил ”. И по тази причина гласоподават за него ”, разяснява Ченгиз Томар пред Нова тв.

„ В нашето общество водачът е доста значим. Хората тук гласоподават за водача, не толкоз за партията. Това мисля, че е казусът на опозицията. Ердоган е харизматичен, всички го познават, той е доста мощен и също по този начин е силата на държавното управление и Ердгоан употребява това до последно ”, разяснява Томар.

Според него, в случай че Кълъдароглу загуби, най-вероятно ще приключи политическата си кариера.

„ Ако Кълъчдароглу загуби, най-вероятно ще се пенсионира, тъй като той към този момент е на 74 години и до момента повече от 10 пъти не е успявал против Ердоган. Може би ще се отдръпна от партията и на негово място да застанат хора като Мухарем Индже, Имамоглу – кметът на Истанбул ”, разяснява проф. Томар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР