ецаКрай на онлайн уроците. От днес всички ученици отново са

...
ецаКрай на онлайн уроците. От днес всички ученици отново са
Коментари Харесай

Край на онлайн уроците! Всички деца се връщат в клас

ецаКрай на онлайн уроците. От през днешния ден всички възпитаници още веднъж са в класните стаи. Заради по-дългата образователна година деца та ще имат няколко седмици повече в учебните заведения.

А съгласно просветителни специалисти лятната почивка би трябвало да се употребява за наваксване на пропуските в отдалечената форма.

Учениците от 5-ти до 11-ти клас към този момент няма да се редуват на ротационен принцип и ще завършат годината присъствено - в случай че обстановката с пандемията го разреши. Става дума за близо 420 хиляди възпитаници, които към този момент всекидневно ще бъдат в учебните заведения при съблюдаване на ограниченията. Най-дълго в онлайн образование бяха огромните възпитаници - от 5-ти до 11-ти клас.  А от тях има три випуска, които са прекарали пред екраните повече от половината от часове през образователната година. Това са деца та от 5-ти, 6-ти и 11-ти клас.

Анализи на просветителни специалисти демонстрират, че по време на онлайн образованието мотивацията за учене е спаднала най-вече измежду отличниците. Допитването е до родители и учители.

В същото време по-големият наставнически надзор при деца та с ниски и междинни оценки е довел до повишение на триумфа.

С маски, стерилизация и надзор на температурата, само че без учебен звънец  - по този начин учебните заведения ще се грижат за безвредния край на образователната година.„ Децата стартират по друго време - както в утринната, по този начин и в следобедната промяна. Междучасията са по друго време. Учениците споделиха, че звънът на учебния звънец им липсва ”, споделя учебният шеф Цветанка Костадинова.

Но повече от това са им липсвали срещите със съучениците.

„ Не сме се виждали толкоз доста време, в коридорите кипи живот, всички сме усмихнати, естествено съблюдаваме ограниченията. Но всичко е прелестно, като че ли се върнахме две години обратно към естествения си живот ”, споделя ученичката Ивана Илиева.

За някои деца обаче занапред следва наваксване на част от уроците. 

„ Има доста неща, които аз не съм схванал и пробвам да ги схвана самичък, тъй като в електронна форма на образование не стават нещата ”, счита Алек Димитров.

За учениците с насъбрани пропуски ще има спомагателни часове.

По данни на просветното министерство деца та в малко над 300 учебни заведения у нас ще учат с по няколко седмици повече от останалите, защото са изостанали с материала. Според специалисти обаче това няма да е задоволително и дейни занимания би трябвало да има даже през лятото. Повечето европейски страни към този момент започват такива наваксващи стратегии през ваканцията.

У нас към 30 хиляди възпитаници и учители ще летуват на Черноморието, само че вместо действително образование са планувани обществени и културни занимания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР