Ето защо МВР вдигна ръце от съпругата на Мартин Божанов

...
Мартин Божанов – Нотариуса
Коментари Харесай

Ето защо МВР вдигна ръце от съпругата на Мартин Божанов – Нотариуса!

Ето за какво Министерство на вътрешните работи подвигна ръце от брачната половинка на Мартин Божанов – Нотариуса! От обява на в- „ Сега излиза наяве, че вдовицата Гергана Божанова има прелюбопитно престояване в системата на Министерство на вътрешните работи.

разгласява текста без редакторска интервенция:

Министерство на вътрешните работи да предложи подобаваща служба на вдовицата на Мартин Божанов – Нотариуса. Това подреждат две правосъдни инстанции по делото, което Гергана Божанова води против уволнението си от ГДБОП през юли 2021 година

Както е известно, сега Божанова е в отпуск по майчинство, а шефовете в Министерство на вътрешните работи са много уклончиви по въпроса могат ли да я уволнят по-късно.

На 19 май 2021 година тя е назначена в ГДБОП като като стажант-кандидат, спечелил конкурс за държавна работа в Министерство на вътрешните работи на служба „ младши проверяващ служител на реда – старши служител на реда “. На идващия ден тя встъпва в служба, а ден по-късно е и изпратена на курс за в началото професионално образование.

В началото на юни 2021 година Антикорупционният фонд разгласява кино лентата си „ Списък за бърз надзор “, в който е разказана историята на конфликта на Веселин Денков със спецправосъдието, а Божанов е осветлен като правосъден брокер.

На 26 юли 2021 година е препоръчано служебното правно отношение с Божанова да бъде прекъснато, защото ѝ е отхвърлен достъп до класифицирана информация.

Божанова обаче апелира уволнението си и печели делото против Министерство на вътрешните работи на две инстанции. Първо арбитър Калинка Илиева от Административния съд в София, а по-късно, през март 2022 година, и висшите съдии Анна Димитрова, Илиана Славовска и Тинка Косева одобряват, че Министерство на вътрешните работи не са спазили процедурата. Божанова е можело да бъде уволнена единствено откакто първо ѝ е препоръчана подобаваща служба, която не изисква достъп до класифицирана информация в ГДБОП или където и да е в Министерство на вътрешните работи. Ако алтернативата не я устройва, тогава и се пристъпва към преустановяване на контракта, изясняват съдиите на Министерство на вътрешните работи закона и наредбите. Пред Върховния административен съд се явява и прокурор – Чавдар Симеонов, който също пледира в интерес на Божанова.

Свидетели по делото за кръга на въздействие на Божанов в правосъдната власт описват, че Гергана Божанова е работила и на бара в прословутия клуб SS (съдебни съмишленици).

Преди дни шефът на ГДБОП Явор Серафимов сподели в изявление за Нова тв, че повода на Божанова да не бъде даден достъп е, че е имало противоречие сред действителността и данните, посочени от нея в документите за имуществото ѝ. „ Не е споделила притежавани парцели, коли и така нататък “, уточни Серафимов. Според него има някакви разновидности за уволнението ѝ. „ Но дано мине този интервал, и самата Конституция пази майката “, заключи Серафимов.

Източник: Сега

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР