Ето я и нашата топ 5 класация на премиерни загглавия,

...
Ето я и нашата топ 5 класация на премиерни загглавия,
Коментари Харесай

Събота е време за пуканки и кино: Кои са премиерните заглавия, които не бива на пропускаме?

Ето я и нашата топ 5 ранглиста на премиерни загглавия, които си заслужава да се видят.

 

Топ. 1. Изкуството да падаш

 

" Изкуството да падаш " не инцидентно е номер 1 в нашата ранглиста. Филмът провокира интереса и стартира да събира почитатели и киномани още на равнище идея. Той бе почетен с премията за дебют в пълнометражното игрално кино на 40-ия фестивал " Златна роза " и показан на 27-ия " София Филм Фест ".

 

Животът не е пощенска картичка, която води към идеалния край: " И заживели щастливо ", а непрекъсната борба, споделя за кино лентата си режисьорът Орлин Милчев.

 

Историята споделя за последователното доближаване на 17-годишната Борислава (Елена Замяркова) с несигурната й майка (Александра Сърчаджиева) в комплицирано семейство с липсващ татко. След като стартира да се занимава с джудо, тя се научава по какъв начин да поема отговорност за личното си благополучие.

Бори отхвърля да бъде унижавана от момчетата. Артистичната й, само че лабилна майка не й дава поддръжката, от която има потребност. Грижовният й дядо я записва в школа по джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, би трябвало да победиш себе си.

 



" Филмът не е за спорт. Бойните изкуства, като знак на дисциплинираност и предизвикателство към себе си, се употребяват като метафора. Посланието е, че в действителния живот, тъкмо както в джудото, е значимо да знаеш по какъв начин да паднеш.

Филмът се занимава с персоналната борба. Нашата основна героиня става жертва на принуждение, само че съумява да се пребори с помощта на характера си и да употребява това посягане като мотивация да се построи като персона. Индустрията на щастието, в която живеем, е потискаща - с концепцията, че всичко ще бъде розово... Не е розово, животът е поредност от рухвания. “, споделя режисьорът Орлин Милчев-Атила.

 

Топ 2. в нашата ранглиста още веднъж обръща внимание на БГ филм. Става въпрос за Murda Boyz: Махленска класа.

 

История споделя за едно другарство, което минава през разнообразни стадии и трудности. Боби, Марсо и Георги са момчета, които следват фантазията си да станат известни рапъри. Но пътят, който би трябвало да извървят до заветната цел, е посипан с доста компликации, разочарования, изменничества и обич.

 

Пътищата им се разделят във времето. След гибелта на татко му, който е служител на реда и се счита, че е погубен по поръчка на авторитетен мафиот, Георги взема решение да се откаже от детската си фантазия да бъде рапър и влиза в системата на Министерство на вътрешните работи за разобличаването на нарушителя, виновен за гибелта на татко му.

 

Марсо и Боби пък не престават да гонят задачата си да станат рапъри, навлизат в подземния свят и стартират да работят за Любо Кокала (в ролята - DJ Дамян), който ги въвлича в съществени проблеми.

 



Снимките са осъществени през януари 2023 година

 

Топ.3. Ренфийлд. Филм на Крис Маккес, в ролите- Никълъс Холт, Никълъс Кейдж, Акуафина, Джена Канел, Шоре Агдашлу, Бен Шуорц

 



 

 

Старата като света (или най-малко този на движещите се образи) история за безсмъртния трансилвански кръвопиец граф Дракула живее в груповото ни схващане посредством неувяхващата си прелест за всеобщата култура – предимство, което Брам Стокър надали е предричал през далечната 1897, когато е поставил последната точка в един от най-широко експлоатираните готически романи на ужасите въобще. Последната екранизация на Дракула се появява под формата на пропит с кръв, човешки черва и черен комизъм пастиш, в който фокусът е леко преместен от кръвожадния върколак към вътрешния спор на неговия злополучен прислужник и поддръжник Ренфийлд, който мечтае да се освободи от многовековната токсична робия на господаря си. Казваме леко, тъй като Принцът на мрака не може да бъде помрачен от никого, изключително когато в наметалото му се намества самият Никълъс Кейдж, захранващ облика с толкоз интензитет, преднамерено наедрял драматизъм и злокобна прекаленост във всяко деяние, че сюжетът престава да ни интересува след откриващата сцена и оттук насетне гледаме единствено поради чистата приятност от динамичността сред него и брилянтния Никълъс Холт в ролята на изтормозения лакей.

 

Топ. 4. Мафия мама

 

Филм на Катрин Хардуи, в функциите Тони Колет, Моника Белучи, Алесандро Бресанело, София Номвете, Едуардо Скрапета, Томи Роджър

 

Идеята за тази гангстерска история хрумва на първо време на френската писателка Аманда Стерс, а Катрин Хардуик и сценаристите ѝ я развиват в занимателна комедия, развенчаваща всички клишета на жанра благодарение на контрастиращ, само че стоманен тандем протагонисти – Моника Белучи и Тони Колет. Италианската актриса влиза в облика на невъзмутимата довереничка на фамозен мафиотски необут Бианка, до момента в който Колет поема ролята на неговата отчуждена американска внучка Кристин, която след новината за гибелта на дядо ѝ, с отвращение напуща не изключително подредения си фамилен живот в Щатите и отпътува за Рим, с цел да се причисли към опечалените. Погребението обаче се трансформира в засада с огнестрелни оръжия, а елементарната американска стопанка схваща, че е определена за единствен правоприемник на най-влиятелната нарко фамилия в Калабрия. Тежка специалност, изключително когато не си гледал Кръстникът.

 

Топ. 5 Млади вечно

 



В средата на 80-те години неколцина млади артисти са признати в влиятелната театрална школа, ръководена от именития режисьор Патрис Шеро. В шеметните години на своето съзряване те ще се научат да играят добре, да обичат, да живеят без задръжки и ще преживеят своята първа същинска житейска покруса.

 

Обичаната актриса Валерия Бруни Тедески има еднообразно сполучлива кариера както в италианското, по този начин и във френското кино. В своя пети филм като режисьор тя отдава респект на бурните си юношески години като студентка в елитната школа Лез Амандиерс, от която стартират пътя си много от значимите артисти във френския спектакъл и кино от нейното потомство: Ноеми Лвовски, Аньес Жауи, Венсан Перес, Мариан Деникур и други

 Е, в случай че сме ви сграбчили с някое от заглавията, грабвайте чантите и към най-близкото кино. Какво по-хубаво от това събота на кино?

 

Констанца Илиева

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР