Ето всичко, което трябва да знаете кога ще бъде и

...
Ето всичко, което трябва да знаете кога ще бъде и
Коментари Харесай

Есенно изявление 2023 г.: Колко е часът и какво може да обяви канцлерът?

Ето всичко, което би трябвало да знаете по кое време ще бъде и какво може да се каже в него.

Кога е есенното изказване?

Есенното изказване ще се състои на 22 ноември 2023 година

Кога е оповестяването?

Обявяването нормално стартира в 12:30 ч. - директно след Prime Министърски въпроси – и не престават към час.

След изказването канцлерът в сянка Рейчъл Рийвс дава отговор, а по-късно други депутати задават въпроси по отношение на изказването.

Преди известието канцлерът театралничи за пресата с алената кутия за изпращане, съдържаща бюджетните документи.

След речта Службата за бюджетна отговорност (OBR) ще разгласява отчет, очертаващ по какъв начин се оправя стопанската система и нейните прогнози.

Какво се случва след изказването?

Зависи какво има в изказването. Ако канцлерът разгласи промени в налозите, тогава може да се наложи въвеждането на законодателство.

Това се случи предходната година. Финансовият законопроект за 2022 година беше импортиран след първото есенно изказване на господин Хънт като канцлер, което включва пакет от 55 милиарда паунда от покачвания на налозите и съкращения на разноските, с цел да сложи Обединеното кралство „ на уравновесен път към непоклатимост “ след пагубния минибюджет на Куаси Квартенг.

Възможно е да не бъдат оповестени огромни промени, които да влязат в действие преди идващия бюджет - в този случай нищо повече няма да се случи.

Изображение: канцлер Джереми Хънт преди пролетния бюджет

Какво може да бъде в есенното изказване?

Фокусът ще бъде върху подпомагането на затруднените фамилии с разноските за живот и стимулирането на растежа.

Г-н Хънт сподели, че „ всичко е на масата “, когато става дума за понижаване на налозите и не изключи клюки за понижаване на налога върху наследството и промени в налозите върху персоналните приходи. се концентрира върху растежа и даде обещание да „ отстрани бариерите, които стопират бизнеса да пораства “.

Обмислят се промени в налога върху наследството – в това число понижаване на данъчната ставка от 40% на 20% за парцели над £325 000. Ако данъчната ставка не бъде понижена на половина, също по този начин имаше оферти, че тя може да бъде понижена с 30% или 20%, съгласно The ​​Times.

Но всевъзможни промени в налога върху наследството няма да обиден по-голямата част от популацията - единствено 4% от парцелите са платили налог върху наследството през 2021 година

Правителството може също да анулира планувано нарастване на гербовия данък.

Очаква се канцлерът също да анулира планувано нарастване с 5 пенса на митото върху горивото от април идната година.

Г-н Хънт алармира, че може да има прилепяне на компенсациите, с цел да се намерят спестявания за понижаване на налозите.

Обикновено нарастването на компенсациите е въз основа на цифрата за септември за инфлацията - т.е. покачване от 6,7%.

Но канцлерът не изключи потреблението на цифрата от октомври вместо това, което би означавало нарастване от 4,6%.

Г-н Хънт разгласи проекти за унищожаване на компенсациите и усилване на мониторинга на получателите на обществени помощи в опит да накара повече хора да работят. Допълнителни правила на проекта за връщане към работа ще бъдат изложени в есенното изказване.

Прочетете повече:
Кога могат да бъдат идващите общи избори?
Как може да се отрази един месец на разцепление Сунак и Стармър

Каква е разликата сред есенните и пролетните доклади?

Пролетният бюджет беше главното фискално събитие на 2023 година Бюджетът е мястото, където най-значимите промени в налозите и разноските нормално се афишират.

Есенният доклад би трябвало да бъде актуализация - само че от време на време известията могат да бъдат също толкоз огромни и значими.

През 2017 година държавното управление вкара смяна, която трябваше да значи, че бюджетът ще бъде направен през есента, а пролетният доклад ще бъде показан малко преди началото на финансовата година на 6 април.

Но от 2019 година моментът е изменен изключване – първо от общите избори през 2019 година и пандемията от COVID-19, по-късно от промяната на управлението през 2022 година

Гледайте предаването онлайн по Sky News на есенното изказване от 11 часа сутринта в сряда.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР