Ето така се вдигат цените - двойно. Според НСИ инфлацията

...
Ето така се вдигат цените - двойно. Според НСИ инфлацията
Коментари Харесай

Финансистът Васил Кендов свърза нивото на инфлацията с ангажимента ни към еврозоната

Ето по този начин се подвигат цените - двойно. Според Национален статистически институт инфлацията е към 6%.

От Нова година нарастват банковите такси, такситата в София с 36%, природния газ за потребителите с 30% и така нататък, написа финансистът Васил Кендов във Facebook.
Георги Кадиев уточни решението си за енергийните проблеми в България
" Вчера цените на газа доближиха $180 за барел на борсата в Холандия, което е 400% растеж за последните 6 месеца. Руският газ покрива 35%...
Прочети повече
Храните - сирене, олио, самун ги оставяме настрани. Тях очевидно никой не ги използва.

Ами по този начин ще е, като сме поели ангажимент за влизане в еврозоната. Да напомням ли критериите от Маастрихт, приключва с въпрос обръщението си Кендов.

Припомняме, че още през 2017 година в своя изявление Кендов предизвести, че родната среда не допуска влизане на страната ни в еврозоната.

Българската стопанска система, българската капиталова среда, българската правна система и геополитически особености нямат нищо общо с тези на балтийските републики, с цел да се твърди, че и ние като балтийците, ставаме за еврозоната.
Икономист: Планът за премахването на задълженията минава през нескончаем интервал на инфлация
" Попаднах на забавно изследване, направено от дребен фонд на име Хиршман кепитал. Авторът е прегледал ориста на 53-те страни (от раз...
Прочети повече
Да вземем единствено финансовия бранш – тук липсват съществени регулации, липсва Финансов омбудсман, липсва Закон за банкрута на физическите лица, няма Надзорен орган отвън Българска народна банка. Липсва електронно държавно управление, липсва действителна опция за групови цивилен искове против корпорации и банки. В резултат има недостиг на доверие, няма вложения, обоснова тогава позицията си финансистът. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР