Ето с какво е добър Сармат. Той няма да иска

...
Ето с какво е добър Сармат. Той няма да иска
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин заплаши България с ядрена ракета: Сармат няма да иска разрешение

" Ето с какво е добър Сармат. Той няма да желае позволение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите ". Това написа в профила си в Туитър някогашният вицепремиер на Русия и основен шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин.

Думите му идват във връзка отхвърли на България, Северна Македония и Черна гора да дават въздушен кулоар за държавния аероплан на съветския външен министър Сергей Лавров. Тази седмица той трябваше да посети Сърбия, с цел да се срещне със сръбското държавно управление и да разиска снабдяването на страната с съветски енергийни източници. Визитата на Лавров обаче беше анулирана вследствие на неполученото позволение за прехвръкване.

Вот чем хорош " Сармат "? Он у трусливых болгар, злопамятных румын и предавших нашу общую историю черногорцев согласие на пролёт спрашивать не будет. Равно по какъв начин и у прочих шведов.
— РОГОЗИН (@Rogozin)
Изказването на Рогозин е първата директна опасност от страна на съветските управляващи към България от началото на военните дейности в Украйна. В нея ръководителят на " Роскосмос " показва междуконтиненталната балистична ракета RS-28 Sarmat, известна още и като " Сатана II ". Тя е едно от новите стратегически оръжия на Русия, показани от съветския президент Владимир Путин през 2018 година Ракетата с обхват от 18 000 км беше тествана за първи път през април тази година.

Миналата седмциа Рогозин сподели, че " Сармат " може да унищожи половината крайбрежие от европейския континент. Балистичната ракета обаче към момента е в изпитателна фаза и не е призната като част от въоръжението на съветската войска.

RS-28 or " Sarmat " is a promising fifth-generation Russian silo-based strategic missile system with a heavy multi-stage liquid-propellant intercontinental ballistic missile (ICBM)
— John Richardson
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР