Ето полсанието на Калоян:Аз съм Калоян, на три години и

...
Ето полсанието на Калоян:Аз съм Калоян, на три години и
Коментари Харесай

Да помогнем на Калоян на проходи

Ето полсанието на Калоян:

„ Аз съм Калоян, на три години и към момента не мога да вървя. Мама и баща са ме очаквали с голяма обич, само че за жал съм се появил прекомерно рано - в 32-та седмица от бременността на мама. За пет седмици останах в болница на кислородна терапия и медикаменти. Моля да ми помогнете да вървя и да бъда като другите деца - да карам колело, да ритвам топка, да се пусна нехайно по пързалката в градинката, която виждам единствено през прозореца. Роден съм във времена на някакъв вирус който разболяваше хората. Бяхме затворени у дома и когато излизахме с мама на балкона да ме огрее слънцето, тя ме научи по-късно да споделям " небе ". “

Калоян е с нарушаване на двигателното развиване, роден прибързано, няма сложена диагноза, не може да върви, седи, само че не е постоянен. Детето е когнитивно и прочувствено дружелюбно. След раждането престоява 38 дни в болница. От 3-месечна възраст за Калоян се организира рехабилитация. Посещавал е центъра по Физикална и Рехабилитационна медицина на доцент доктор Иван Чавдаров, където по този начин и не е станало допустимо да бъде доказана диагноза на детето.



От юли 2022 година Калоян посещава Център за деца с проблеми в развиването „ Мирте Дилкозем “ на господин Мирхат Текин, гр. София. В този център се организират следните занимания: психомоторика, сензорна терапия, речева терапия, хидротерапия и доста други. Макар и постепенно, Калоян реализира резултати и напредва. След консултация с господин Мирхат Текин в края на март 2023 година и с оглед напредъка на детето, е предложено да се удвоят часовете за рехабилитация.

Калоян посещава и басейн „ Малките рибки “ с самостоятелен инструктор, посещава боуен терапия, за детето се организират и профилирани занимания по система за рехабилитация „ Динамик Мувмънт “.

Подкрепете Калоян в платформата Подкрепи.бг:

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР