Ето откъс от речта му от 21.01.22 пред храма „Св.

...
Ето откъс от речта му от 21.01.22 пред храма „Св.
Коментари Харесай

Румен Радев и страховата невроза у мафията на мутрите и корумпетата

Ето фрагмент от речта му от 21.01.22 пред храма „ Св. Ал. Невски “: „ В идните години ще бодърствам страната да не се отклони от пътя. Ще не отстъпвам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта, тъй като това е нашата дълготрайна и неотменна задача. Политическата смяна е единствено първа стъпка, чакат ни още тествания и се надявам цялото ни политическо потомство политици да го осъзнава. Хората потвърдиха пътя. От нас се желае да го поставим “.

Това втриса мутрите бойкови. А историци и анализатори да мислят към този момент върху прибавянето на бойковизъм до фашизъм и сталинизъм. Извоюва си го индивидът, изискуем му го.

Не разбирам какво се показва с думата мафия и с какво се свързва у нас, - недоумява проф. Николай Овчаров по Българска национална телевизия през вчерашния ден. Учудването му евентуално идва от обстоятелството, че бе в инициативния комитет, издигнал кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, с поддръжката на ГЕРБ, а това си е като поддръжка от мафията за много хора. Но, значимото е за Перперикон да има пари, нали? Овчаров е печален и тъй като паднал жертва на изчегъртването - освободили го като нещатен консултант в Министерство на културата. Но когато той е станал подобен, не е ли било на мястото на някой изчегъртан от ГЕРБ, да вземем за пример? Плачат двама: Единият, че е малко, а другият, че е доста... Такъв е животът, съгласно Труман Капоти.

За господин Овчаров и други плачещи напомням нещо известно от дълго време: Мафията е форма на проведената престъпност, която се намесва отрицателно посредством корупция, изнудване, принуждение и други противозаконни способи за обезпечаване на облаги в развиването и естествения живот на страната и живота на жителите.

Най-страшният вид на мафията е, когато тя сраства с държавни структури, магистратурата и кръгове в ръководството.

Кое, недраги ронещи крокодилски сълзи, не ни показва ръководството на Борисов и ГЕРБ? Рекета, заканите, потреблението на прокуратурата, тайните служби и редица институции като бухалки против всеки неуместен на режима? Властта, по която виете от тъга, запълва напълно дефиницията за мафия, като задминава типичен мафии като сицилианската, неаполитанската, ирландската, турската… По-малкия брат на съветската сме - това радва ли ви?

Но да се върна към президента. Битката с корупцията и мафията ще е значима част от втория мандат на Румен Радев и Илияна Йотова и това е значимо за всеки българин. Плюс останалите цели, свързани с ползите на обществото. Всяка дребна победа в тази посока е крачка напред към по-добър станарт на живот.

Ако някой не желае да схване това, никакви причини и обстоятелства няма да го убедят.

Има обаче неприятна вест за мафиотите от предходното ръководство: доста от тях няма да могат да похарчат и лев от откраднатите милиони. Под мискроскопа са освен на нашите, само че и на непознати служби. Руските даже имали да си прибират задължения от някои нашенци, което съгласно осведомени било доста, доста болезнено…

Но по-страшно и от това е, че войната с мафията и корупцията ще се води по закон. Тази мисъл напряко убива мутрите и корумпетата. И стартират да се предават един различен. Да, да, почнали са…

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР