Ето основните реакции по темите на деня: Атанас Атанасов от

...
Ето основните реакции по темите на деня: Атанас Атанасов от
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Ако БСП предложи експертен кабинет- може да г...

Ето главните реакции по тематиките на деня:

Атанас Атанасов от „ Демократична България “:

Президентът е пореден – за повторно връчва мандат на Българска социалистическа партия. Червената линия за наше присъединяване в държавно управление с Българска социалистическа партия зависи от доста условия и от персоналния състав. Ако Българска социалистическа партия подходят прагматично и бъдат употребявани единствено като платформа и предложат едно експертно държавно управление може и да ги подкрепим.

Но аз съм песимистичен даже за това дали ще отидем на диалози. Винаги съм бил срещу да се основават хоризонти – 6 – 8 месеца. От финансова позиция би било добре изборите да са 2 в 1 “.



Станислав Балабанов от Има Такъв Народ:

„ Оставаме на нашите позиции – няма да участваме в съставянето на този кабинет. Сега тези партии са със 175 народни представители – да се събират и да го разискват. Логиката към този момент сочи, че отиваме на избори. И българският гласоподавател след 2 месеца ще може да раздаде картите “.



Деница Сачева, Политическа партия ГЕРБ

Може би президентът Румен Радев не желае постоянен кабинет, а желае да управлява и идните президентски избори. Ние си оставаме в ролята на съпротива. Шансовете на този стадий за кабинет са доста дребни. Президентът се проваля в в ролята си на миротворец в страната. Ние ще сме виновни и рационални. Би Било тъпо да влезем в зимата с икономическа и обществена рецесия. Очевидно ще влезем през 2022 без бюджет. Ние сме предложили промени в изборния кодекс с цел да се употребяват и хартиени бюлетини и да се броят разписките от машините. Може би ще има усложнения от някой гласоподаватели да гласоподават на една мащина от разнообразни карти. Всичко сили показват опасенията си от ниска изборна интензивност “.



Мая Манолова, „ Изправи се БГ! Ние идваме “

„ Ще поставим старания да се образува държавно управление. Предложение нито за министър председател, нито за министри ще вършим. Това е ангажимент на партията с връчен мандат. Със сигурност „ Изправи се БГ – ние идваме “няма да учаснтва със свои фрагменти в кабинета. Служебният кабинет подвигна високо летвата и за всеки следащ ще е мъчно да доближи до тяхното равнище.



Халил Летифов, Движение за права и свободи

„ Какъв ще е резултатът – занапред ще забележим. Отново бяха сложени червени линии. Има потребност от постоянно държавно управление поради задаващите се проблеми. Няма да участваме в съставянето на държавното управление, тъй като не сме канени за диалог “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР