Ето някои симптоми за недостиг на витамин В12, които ще

...
Ето някои симптоми за недостиг на витамин В12, които ще
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте липсата на витамин B12

Ето някои признаци за дефицит на витамин В12, които ще оказват помощ да се оцени потребността от неговото попълване в организма.

Витамин В12 е нужен за производството на задоволително здрави червени кръвни кафези в костния мозък. Той участва в скотски артикули (месо и млечни продукти) и екстракти от дрожди (напр. бирена мая). Недостигът може да докара до анемия и понижаване на броя на алените кръвни кафези.

 
Ето някои признаци за дефицит на витамин В12, които ще оказват помощ да се оцени потребността от неговото попълване в организма.
Витамините от група В обезпечават сила на тялото, помагайки да превърнете храната в гориво. Витамин В12 е от значително значение за производството на ДНК и поддържането на здрави нервни и кръвни кафези.

 

 

Един от методите за отбрана на кръвните кафези е предотвратяването на анемия, положение, което понижава количеството О2, което алените кръвни кафези могат да придвижват. Недостигът се демонстрира, когато витамин В12 не е постоянна част от храната ни или когато тялото не може да всмуква вярно питателните субстанции.

 
Ето някои признаци на липса на този витамин, които не би трябвало да се пренебрегват: Слабост и отмалялост. Има чувство за несъразмерна отмалялост, уязвимост или зной. В резултат на развиването на мегалобластна анемия тялото стартира да създава огромни незрели червени кръвни кафези, които не могат да придвижват О2 в тялото. Липсата на О2 кара човек да се усеща слаб. Месест червен език. Около половината от хората с понижен В12 губят вкусови рецептори. В резултат на това езикът може да изпита болежка, а чувството за усет се утежнява. Жълтеникав колорит на кожата и очите. Когато кожата стартира да губи здравословен искра, възможностите за недостиг на витамини се усилват. Индийските откриватели също са разкрили, че жълтеница може да бъде един от признаците на недостиг на В 12. Диабет. Въпреки че не всички хора с диабет имат признаци на недостиг на B12, съществува все по-голям риск от диабет вид 1 или вид 2. Проучване в Англия сподели, че от 283 пациенти с диабет вид 2, 33% имат недостиг на В12. Мускулна уязвимост . Недостигът на В12 и незадоволителната мускулна оксигенация предизвикват мускулна уязвимост. Зрително увреждане. Увреждането на ретината може да е резултат от задръстване на кръвоносни съдове в окото. Човек може да изпита сензитивност към светлина, замъгляване или двойно виждане, което се появява вследствие на увреждане на зрителния нерв. Ако ниските равнища на B12 се запазят дълго време, това положение може да докара и до необратимо увреждане на нервните кафези, което може да аргументи следните признаци: Изтръпване на ръцете и краката. Този витамин оказва помощ за производството на миелин, защитно покритие за нервите, без което нервите могат да се повредят. Когато стартират да се свиват се получава чувството за изтръпване. Загуба наизуст. Тъй като витаминът въздейства на метаболитните процеси в мозъка, неналичието му може да докара до загуба наизуст и даже признаци на деменция, изключително при възрастни хора. Депресия . Серотонинът е невротрансмитер, който поддържа вярното действие на мозъка и настроението и откривателите считат, че дефицитът на този химикал може да докара до меланхолия. B12 усъвършенства производството на невротрансмитери и връзката сред нервите, тъй че неналичието му може да значи и липса на серотонин.
 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР