Ето някои предимства, които можете да получите, ако имате котка: Намаляване

...
Ето някои предимства, които можете да получите, ако имате котка: Намаляване
Коментари Харесай

Научно е доказано, че да имате котка вкъщи е полезно за здравето

 котка

Ето някои преимущества, които можете да получите, в случай че имате котка: 

Намаляване на риска от сърдечни болести

Рискът от сърдечно-съдови болести ще бъде понижен, както и равнището на напрежението. Някои проучвания са потвърдили, че като стопани на котки има по-малък риск от пораждане на разнообразни сърдечни болести, в това число инфаркт.

Според едно такова изследвнае, при човек, който има котка, възможностите да почине от инсулт или сърдечен удар са с 30 % по-малко от тези, които нямат. Въпреки че към момента е откри въпроса дали е поради котката или просто по-спокойните хора имат котки.

Мъркането има лечебни лечебни свойства 

Въпреки че мъркането се счита за един от най-хубавите и най-утешителни звуци в света, то е обвързвано и с някои лечебни качества да заздравяват мускулите и костите на човек.

Според някои проучвания, частотите в диапазона 18 и 35 херца в действителност оказват позитивно влияение върху подвижността на ставите след контузии.

Хората спят по-добре в наличието на котки

Изследванията демонстрират, че сънят на хората се усъвършенства в наличието на котки. Тези резултати са доказани от Клиничния център по медицината на съня.

Около 41 % от хората декларират, че спят по-добре поради домашния си любим и единствено 20 % от тях са споделили, че наличието на котка постоянно води до някои нарушавания в съня им.

По-малка възможност от възникване/развитие на алергия при деца, по-малки от една година

Изследване на Националния институт по опазване на здравето разкрило, че при децата на възраст по-малко от една година, които са се намирали на едно място с котки, има по-малка възможност от развиване на разнообразни видове алергия.

Подобно влияние на домашните животни в ранна възраст защищава децата освен от алергия към домашните животни, само че и от доста други типове чести алергични реакции като кърлежи, прахуляк, трева и така нататък

Помагат на хората да се оправят с някои загуби

Когато човек има котка, от време на време това му оказва помощ да се оправи по-добре с някои загуби и да се възвърне след загубата. Котките обезпечават един тип обществена поддръжка в сложни времена.

Човек може просто да поговори, с цел да му олекне, и може да опише на своята котка всичко, което мисли, тъй като тя в никакъв случай няма да го осъжда като хората.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР