Ето колко време е безопасно да ги ядете След Великден в

...
Ето колко време е безопасно да ги ядете
След Великден в
Коментари Харесай

Колко дълго можете да съхранявате великденските яйца?

Ето какъв брой време е безвредно да ги ядете

След Великден в семействата постоянно остава доста храна, а също и варени яйца.

От останалите яйца можете да извършите вкусни ястия, само че след няколко дни би трябвало да обърнете внимание дали някое не се е развалило.

Варените яйца са специфични, тъй като се скапват по-бързо от пресните, а също така би трябвало да знаете по какъв начин да ги съхранявате, с цел да удължите трайността им.

Прочетете по-долу къде да ги съхранявате и за какъв брой време.

Как вярно да съхранявате варени яйца?

По време на варенето защитният пласт, покриващ черупката, се отстранява, което прави яйцата чувствителни към въздуха и нездравословните микроорганизми. За да не се скапват бързо яйцата, би трябвало да ги държите в хладилника за 2 часа след приготвянето им. Още по-добре е да ги съхранявате в картонена кутия или резервоар, който е херметически затворен.

Колко дълго могат да устоят варените яйца, преди да се скапват?

Ако се съхраняват вярно, сварените яйца могат да се съхраняват в хладилника към седмица. Ако не сте сигурни какъв брой време са престояли в хладилника, първо проверете дали върху кожата не се е образувал лоен пласт. Ако забележите това, изхвърлете ги.

Цветът на жълтъците

Ако жълтъците от свареното яйце са зеленикаво-сиви, това не значи, че са развалени. Цветът на жълтъка варира според от времето и температурата на готвене. Когато яйцата се варят дълго време, жълтъците стават бледи и най-после получават зеленикаво-сив цвят.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР