Ето кои точки ще ви помогнат да бъдете здрави! Нашият

...
Ето кои точки ще ви помогнат да бъдете здрави! Нашият
Коментари Харесай

Притиснете тези точки и ще излекувате кашлица и главоболие

Ето кои точки ще ви оказват помощ да бъдете здрави!

Нашият организъм е доста загадъчна система, която крие доста секрети. Само едно вярно допиране или прилепяне върху мечтаната точка може доста да усъвършенства положението ви. Здравословното положение и настроението ви ще се подобрят, даже и да не вярвате работата ви ще стане по-лека.

Какво вършим, ако страдаме от главоболие, отмалялост или стрес? Разбира се, прибягваме до хапче, чаша кафе или нещо сладко. Спрете за секунда и погледнете ръцете си, те съдържат тайната на вашето здравето.

Точки на пръстите

Има цяла просвета, наречена рефлексология. Тя учи биоактивните точки, ситуирани по цялото ни тяло. Източните лечители считат, че повода за всевъзможни здравословни проблеми е блокирането на потока на сила. Масажът на дейните точки премахва блокирането и възвръща енергийните потоци.

Много от тези точки са ситуирани на дланите и пръстите. Ако притиснете мечтаната точка, ефектът няма да закъснее. Нека забележим какво може да бъде излекувано благодарение на тези точки и къде се намират те.

Главоболие

Преди да вземете обезболяващото хапче, се пробвайте да масажирате върховете на пръстите или региона сред палеца и показалеца. Точката на главата е на върха на палеца, в случай че я масажирате с леки придвижвания няколко минути, болката ще намалее.

Болки във врата и гърба

Ако се притеснявате от болежка във врата или гърба и нямате никаква опция да станете и опънете краката си, започнете да масажирате върха на палеца си и се движете към китката. Именно на тази линия са ситуирани точките, виновни за гръбначния дирек. Масажирайте, до момента в който болката не премине. Трябва да повторите и на двете ръце.

Настинка и грип

Ако почувствате първите признаци на простуда, масажирайте подложките на всички пръсти, като се изключи палеца на двете ръце. Това са точките, виновни за синусите. Болестта ще отстъпи.

Безсъние

Ако не можете да заспите, би трябвало да притиснете средата на палеца. Масажът би трябвало да продължи 30 секунди до минута на двете ръце. Когато правите нужния масаж, всеки ден преди лягане тялото ще влиза в темп и качеството на съня ще се усъвършенства доста.

Проблеми с храносмилането

Стимулирането на тези точки е належащо за тези, които страдат от висока киселинност, отичане и чести разстройства. Точките на стомаха и червата са ситуирани върху двете ръце към основата на палеца.

Проблеми с менструацията

Ако по време на менструация страдате от болежка в долната част на гърба или долната част на корема, не бързайте да взимате хапчетата. Първо, редувайте масажирането на точките, които са виновни за работата на главата и гениталиите. Точката на главата се намира на върха на палеца, а зоната, виновна за работата на гениталиите, е върху китката. Този масаж ще помогне за облекчение на спазмите, изключително в случай че в това време легнете умерено и се отпуснете.

Кашлица

Стимулирането на зоната, която е виновна за дихателната система, ще помогне за решение на проблеми като затруднено дишане и кашлица. Тази зона се намира тъкмо под основата на пръстите, съвсем в центъра на дланта.

Подобряване на общото положение

Ако се чувствате претоварени или изтощени, би трябвало да масажирате точката, която оказва помощ за подобряване на общото положение. Това е точката на слънчевия сплит, която се намира отвътре на дланта.

Поставете ръцете си по този начин, като че ли ще загребвате вода с тях, и натиснете с палеца тъкмо към центъра. Масажирането на тази точка на дланта има успокоителен резултат. Облекчава напрежението, нервността и умората. Ако вършиме този масаж постоянно, можете даже да се отървете от меланхолия и тревога.

Съвет

Стимулирането на отделните точки на дланите и пръстите е доста потребно упражнение. Но не по-малко потребен е масажът на ръцете като цяло, той ще ви помогне за подобряване на кръвообращението, възобновяване на изгубена сила и регулиране на потоците му в тялото. Ако го вършиме постоянно, ще забележите очевидни усъвършенствания в положението си.

Масажът би трябвало да стартира с леко търкане на дланите и ръцете. Можете да нанесете крем или масло, с цел да подобрите плъзгането и подхраните кожата. Преплетете пръсти и дръпнете в разнообразни направления. Дръпнете деликатно, само че тъй че да усетите напрежението. След това масажирайте всеки пръст поотделно, изключително деликатно подходете към страничните повърхности.

Ако някъде почувствате болежка, задръжте малко по-дълго на това място и го масажирайте деликатно. В нашите крака има доста нервни окончания, изключително в ръцете. Когато им обърнем внимание, имаме доста шансове да повлияем на действието на вътрешните органи.

Вижте още: При проблеми с щитовидната жлеза яжте най-малко 1 жълтък всеки ден

С помощта на масажа на тези точки и ръцете като цяло, можете да подобрите положението си, да укрепите тялото си, да си върнете тонуса и да възстановите енергийните потоци. Само не забравяйте, че това са единствено помощни средства, които не оказват помощ на всички и за по-сериозни признаци би трябвало да се консултирате с доктор.

Ако ви хареса тази информативна публикация, я споделете с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР