Ето кои са признаците, че може би сте преболедували коронавируса

...
Ето кои са признаците, че може би сте преболедували коронавируса
Коментари Харесай

Признаци, че сте прекарали Ковид-19, без да разберете

Ето кои са признаците, че може би сте преболедували ковид без да разберете:

1. Имали сте " неприятна простуда " - изследвания демонстрират, че коронавирусът е циркулирал измежду нас малко по-рано, в сравнение с се разгласи публично. Това значи, че може да сме се разболяли още преди да се заприказва, че има ковид в България. Ако сте имали по-тежка простуда със признаци като температура и настинка, затруднено дишане, изнемощялост, болежка в мускулите, загуба на усет и подушване, възпалено гърло, запушен нос, повръщане или диария, то е допустимо да сте прекарали COVID-19.

2. Загубили сте усет и подушване - това е един от най-големите и публикувани признаци на COVID-19. Обикновено обонянието се завръща след 7-10 дни. Обърнете внимание, че загубата на усет и подушване може да е породена и от други положения като грип, зараза на синусите и алергии.

3. Косата ви е почнала да пада повече внезапно - доста хора, които са се възстановили от ковид, са забелязали, че косата им стартира да пада повече след прекараната инефкция. Но би трябвало да знаем, че рухването на косата се дължи и на доста други фактори - като стрес, бременност, загуба на тегло или други болести, които не са свързани с COVID-19.

4. Задъхвате се на моменти - задъхването е един от по-често срещаните признаци на ковид. Не е ясно какъв брой време след прекараната зараза продължава, лекарите споделят, че зависи от организма на всеки.

5. Имали сте упорита кашлица - тя постоянно е суха. 43% от инфектираните с ковид имат кащлица от 14 до 21 дни след заразяването.

6. Бил си доста, доста изтощен - това е един от най-честите признаци на ковид. 53% от инфектираните усещат отмалялост до 60 дни след позитивен тест. Все отново би трябвало да имаме поради, че умората е признак, който изпитваме постоянно и поради разнообразни условия.

7. Имали сте странни и продължителни признаци - проучвания сочат, че 78% от хората, прекарали инфекцията са имали необикновени признаци, които варират необятно - обриви, зачервени очи, диария, повръщане. Те, несъмнено, могат да се дължат и на други здравословни проблеми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР