Ето кои са кандидатите за кмет на Ловеч и за

...
Ето кои са кандидатите за кмет на Ловеч и за
Коментари Харесай

Кой ще се бори за доверието на хората на изборите в Ловеч

Ето кои са претендентите за кмет на Ловеч и за общински съветници на изборите на 29 октомври.

Коалиция Политическа партия „ ИТН “ (ПП „ Български напредък “) записва в Общинската изборна комисия (ОИК) Страцимир Петков за претендент за кмет на община Ловеч на идните локални избори. Това написа в решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

Петков е и лидер на кандидатската листа за общински съветници на обединението. Той е роден в Ловеч на 22 септември 1972 година Завършил е Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф Първи “ с профил британски език. Магистърската си степен по Счетоводна отчетност е получил в Стопанска академия „ Д. А. Ценов “-Свищов.

Развива друг дребен бизнес 30 години единствено в града. Десет години е бил общински консултант от Българска социалистическа партия. Президент е на „ Ротари клуб “, Съосновател и ръководител на фондация " За Ловешката езикова ". Член е на Сдружение на заведенията " Стратеш " - Ловеч и създател на „ PETKOFFEST “ в Ловеч. Баща е на три деца.

Кандидатска листа за общински съветници записва в Общинската изборна комисия коалиция Политическа партия „ ИТН “ (ПП „ Български напредък “) в Ловеч за изборите на 29 октомври. Водач на листата е Страцимир Петков, който е и претендент за кмет на община Ловеч на идните избори.

Петков е роден в Ловеч на 22 септември 1972 година Завършил е Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф Първи “ с профил британски език. Магистърската си степен по Счетоводна отчетност е получил в Стопанска академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов.

Развива друг дребен бизнес 30 години единствено в града. Десет години е бил общински консултант от Българска социалистическа партия. Президент е на „ Ротари клуб “, Съосновател и ръководител на фондация " За Ловешката езикова ". Член е на Сдружение на заведенията " Стратеш " - Ловеч и създател на „ PETKOFFEST “ в Ловеч. Баща е на три деца.

Това са имената на всички претенденти за съветници в листата на Коалиция Политическа партия „ ИТН “ (ПП „ Български напредък “):

1. Страцимир Веселинов Петков
2. Стефан Тихолов Тихолов
3. Цветелина Николаева Георгиева
4. Биляна Станимирова Атанасова
5. Любомир Станимиров Стоянов
6. Венцеслав Николаев Вълчев
7. Емилия Христова Христова-Цонева
8. Георги Симеонов Ликьов
9. Албена Орлинова Йончева
10. Калин Петков Кръстев
11. Стефан Валериев Веселинов
12. Стилияна Асенова Калинова
13. Дочо Димитров Михов
14. Цветан Желев Желязков
15. Христо Симеонов Симеонов
16. Галя Кондова Генова
17. Людмила Валериева Богданова
18. Тихомир Николаев Костов
19. Георги Миленов Георгиев
20. Пламен Борисов Стоянов

Коалиция „ Левицата! “ записва в Общинската изборна комисия (ОИК) Светослав Славчев за претендент за кмет на община Ловеч. Това написа в решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

Славчев е роден на 25 октомври 1969 година в Ловеч. Средното си обучение е приключил Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловеч, компетентност „ Промишлена електроника “.

След това е получил висшето си обучение във Висшето военно общовойсково учебно заведение във Велико Търново. Над 22 години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи. Бил е дълготраен чиновник в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч. В интервала 2010 година – 2015 година е шеф отдел на „ Охранителна полиция “, откъдето се пенсионира със званието „ комисар от Министерство на вътрешните работи “.

В интервала май 2021 година - януари 2022 година е регионален шеф на област Ловеч в служебното държавно управление. От август 2022 година до юли 2023 година е за повторно длъжностен регионален шеф. Семеен е, с щерка.

Партия „ Възраждане “ записва в Общинската изборна комисия (ОИК) за претендент за кмет на община Ловеч шефа на многопрофилната болница в града доктор Алдин Начков. Това написа в решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

Д-р Алдин Начков е роден в Ловеч през 1981 година, където е получил междинното си обучение в Профилираната природо-математическа гимназия. След това е приключил висше обучение за доктор в Медицинския университет в Плевен. 

Професионалната му кариера е почнала като ординатор в Отделението по хемодиализа в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Ловеч, бил е шеф на отделението.

След това е управлявал Медицинския център, след това е бил назначен за заместник-директор на болничното заведение, а от октомври 2022 година до през днешния ден е изпълнителен шеф на лечебното заведение.

Коалиция „ Граждани За Общината “ записва в Общинската изборна комисия (ОИК) Кирил Гумнеров за претендент за кмет . Това написа в решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

Гумнеров е роден на 3 август 1969 година Завършил е междинното си обучение във Френската езикова гимназия – Враца, а по-късно висше обучение в Икономически университет – Варна. Бил е три пъти общински консултант в Ловеч (2007 – 2009, 2015 – 2019, 2019 – 2023 г).

Народен представител от парламентарната група на „ Атака “ в 41-вото Народно заседание (2009 – 2013г.).  Политическата си кариера стартира в Съюз на демократичните сили. Бива определен за регионален ръководител на МСДС, а след това и член на Националния съвет на МСДС. Напуска партията по лично предпочитание. 

Гумнеров е един от основателите за основаването на партия „ Атака “ и определен е в националното управление на партията. Бил е общински ръководител на „ Атака “ в Ловеч, а малко по-късно и регионален ръководител.

Избран е от 11 МИР-Ловеч за народен представител през 2009 година През 2011 година напуща парламентарната група и става самостоятелен депутат.
През 2012 година основава национална патриотична коалиция „ Не на Европейски Съюз “, а през 2021 година учредява партия „ Нация “, с която се явява на парламентарни избори както независимо, по този начин и като част от обединението „ Вън от Европейски Съюз и НАТО “. 

Коалиция " Продължаваме Промяната-Демократична България " записва в Общинската изборна комисия (ОИК) Искрен Арабаджиев за претендент за кмет.  Това написа в решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

Искрен Арабаджиев е роден през 1991 година в град Ловеч. Завършил е Профилираната езикова гимназия „ Екзарх Йосиф Първи ” с немски език. След това е траял образованието си в СУ „ Св. Климент Охридски “, където е получил бакалавърска степен по компетентност „ Икономика “ и магистърска степен по компетентност „ Счетоводство и одит “.

Първите пет години от професионалния му опит е в областта на счетоводството и налозите в разнообразни интернационалните компании. През 2020 година се причислява към обществения бранш като заместник-кмет в столичния регион „ Студентски “. 

След това поредно е депутат в 47 -ото, 48 -ото и 49-ото Народно заседание, където дава отговор за обществената политика на Политическа партия „ Продължаваме Промяната “.

Коалиция " Българска социалистическа партия за България " записва в Общинската изборна комисия (ОИК) Борислав Илевски за претендент за кмет . Това написа в решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

Илевски е икономист. Роден е на 9 декември 1972 година в Ловеч, където е приключил Профилираната природо-математическа гимназия. Придобил е магистърска степен по обмисляне и прогнозиране на икономическите системи в Университета за национално и международно стопанство. Завършил е и Международна академия за борсова търговия в Барселона.

Работил е в системата на Министерство на вътрешните работи, горите, бил е шеф на „ Информационно обслужване “, началник-отдел „ Човешки запаси “ в „ Мизия 96 “ АД-Плевен, заместник-директор на комерсиална верига за хигиеничен фаянс в София.

Бил е ръководител на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – Ловеч. Член е на Международната организация за хора с висок коефициент на просветеност „ Менса “. Женен е, със наследник и с щерка.

Страцимир Петков е претендентът на локалната коалиция политическа партия " ИТН " с политическа партия " Български напредък " за кмет . Кандидатурата бе оповестена на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция от регионалния координатор на „ ИТН “ Цветелина Георгиева.

„ Всички знаем, че Ловеч има потребност от по-инициативна, енергична и морална градска администрация и ние имаме вяра, че точно той има нужните качества, с цел да я оглави. За нас е значимо претендентът ни да е от Ловеч, да живее тук и да е зает с проблемите на града ни “, уточни Георгиева. 

Страцимир Петков е предприемач, президент на Ротари клуб-Ловеч и ръководител на фондация “За ловешката езикова ”. Бил е общински консултант от групата на Българска социалистическа партия.
Регионалният координатор на партия „ Български напредък “ Веселка Венкова го дефинира като „ човек с неизчерпаема положителна сила ". 

Кандидатът за кмет открои три съществени цели - икономическо развиване и нови работни места; сдружение със личен бюджет, което да сътвори повсеместен туристически продукт; цифрова община - поетапно да бъде направена мрежа от електронни услуги. 

В управническата му стратегия са включени и нови действия като основаване на общинско дружество за благоустрояване и поддържане на инфраструктурата и общинската благосъстоятелност.

Той уточни още, че Ловеч ще бъде втората община, която ще се записва като аграрни производител, след Троян. За задачата ще бъде построен парник, а след това - селско стопанство за развъждане на био зеленчуци за яслите и детските градини.

Страцимир Петков разгласи и част от концепциите на обединението за развиването на опазването на здравето, образованието и спорта в общината. Мотото на обединението за идните локални избори е: " Нито ден повече без бъдеще за Ловеч ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР