Ето какво заяви на специална пресконференция днес министърът на труда

...
Ето какво заяви на специална пресконференция днес министърът на труда
Коментари Харесай

Тревожна новина за хиляди нови безработни в България

 Ето какво съобщи на специфична конференция през днешния ден министърът на труда и обществената политика Деница Сачева:

" Имаме 61 644 лица, които са подали заявление да търсят работа, т.е. те са безработни. 32 041 са подали заявление за обезщетение за безработица, а 9 000 към този момент са си намерили работа.

Най-много са от секторите хотелиерство, ресторантьорство и туризъм. Средно към 5000 се записват дневно.

Над 103 000 разнообразни заявки са отработили сътрудниците от бюрата по труда. Припомням, че всички периоди се удължават автоматизирано до края на изключителното състояние. Не е нужно хората да идват в която и да е работа, не губят правата си и ги молим да не утежняват още повече опашките.

Няма по какъв начин електронно подаване на заявки да се случи без електронен автограф. Това обаче може да се изкара доста бързо и гратис. Но които се тормозят от техниката и от електронните условия, имат вид да си изпратят заявките по пощата.

Във всички регионални градове ще бъдат изпратени чиновници от полицията, с цел да оказват помощ на опашките. Открихме и спомагателни офиси, с цел да можем да обслужим жителите пълноценно.

Всички документи в бюрата по труда могат да бъдат подавани с изключение на персонално – по пощата и електронно. Имаме опция да създадем длъжностен надзор на данните, които са подадени в заявката. Така че отново приканвам – дано да не идват на място по опция.

650 лв. е междинният размер на отпуснатите компенсации. Работниците, които са в неплатен отпуск, могат да бъдат наемани от други работодатели на втори трудов контракт и по тази причина не се желае позволение от първия шеф ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР