Ето какво още коментира градоначалникя в личния си профил в

...
Ето какво още коментира градоначалникя в личния си профил в
Коментари Харесай

Кметът: Трябва да надмогнем егоизма и безхаберието си! Няма време за бакалски сметки! Време е за ред и дисциплина!


Ето какво още разяснява градоначалникя в персоналния си профил в обществената мрежа през вчерашния ден, преди да издаде обновена заповед за стягането на ограниченията и във Варна:

" Категорично поддържам стягането на контрола против разпространяването на ковид, по предложение на ген. Мутафчийски! Изчаквам решението на държавното управление, след което ще осъвременявам и ограниченията във Варна. Ако желаеме още веднъж да имаме естествен живот - със фамилиите си, с близки и другари, би трябвало да надмогнем егоизма и безхаберието си. Няма време за бакалски сметки! Време е за ред и дисциплинираност! Помнете Италия! "

Както Varna24.bg заяви, настоящи ограничения за предварителна защита против ковид във Варна бяха спуснати с нова заповед на кмета на Варна Иван Портних. 

Преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях.

На заведения за хранене и заведенията за бързо обслужване се позволяват доставки на адрес при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Всички търговски действия, неупоменати нагоре, не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Това се показва и в акутализираната заповед на кмета на Варна Иван Портних, след промени в заповедта на министъра на опазването на здравето и оповестеното с Решение от 13.03.2020 година на Народното събрание изключително състояние в страната.

Преустановяват се всички групови форми на активност и работа с деца и възпитаници отвън системата на предучилищното и учебното обучение, които се провеждат и организират от физически и юридически лица, без значение от правно-организационната им форма.

Преустановява се провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни (читалища, кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали).

В заповедта се показва още, че би трябвало да се реализира непрекъсната стерилизация дневно след всеки курс в преносимия състав на " Градски превоз " ЕАД – Варна. Всички превозвачи, които извършват автобусни транспорти от и до Варна, да основат организация за предварителна защита на чиновниците, ежедневна цялостна стерилизация на транспортните средства, регулярно разчистване на филтрите на климатиците, както и стерилизация на всички постоянно докосвани  повърхности - дръжки, прозорци и ръкохватки, след всеки курс. При несъблюдение на предписанията, на превозвачите ще бъде отхвърлен достъп до автогарите на територията на гр. Варна. 

Ограничават се частните мероприятия с всеобщ темперамент навън и на закрито. Дейностите в " Обреди " ЕООД да се извършват при засилени ограничения на предварителна защита. Всички шефове на търговски сдружения, включително търговски вериги, банки и други ведомства, работещи с клиенти, да основат организация за стерилизация по няколко пъти дневно на потребителските пространства и всички постоянно докосвани  повърхности – дръжки на кошници и колички за извършване на покупки, парапети, ескалатори, дръжки на порти, кранове на умивалници, бутони на асансьори, банкомати и вендинг автомати, се показва още в заповедта на кмета.

Преустановяват се плановите детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна активност, в това число присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Повече информация: 

https://varna.bg/bg/403
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР