Ето какво можете да очаквате в интерфейса на OnePlus, който

...
Ето какво можете да очаквате в интерфейса на OnePlus, който
Коментари Харесай

6-те най-добри нови функции в OxygenOS 14 на OnePlus

Ето какво можете да очаквате в интерфейса на OnePlus, който ще е основан на Android 14

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 13:50 | 13.09.2023

Кога да изключите телефона си от контакта: „ златният стандарт “ при зареждането

IT НовиниДаниел Десподов - 13:57 | 19.09.2023

Ето по какъв начин сателитното забавяне от 30 секунди позлати хакерите. Има и българско присъединяване (видео)

IT НовиниСветлин Желев - 6:55 | 19.09.2023

Китай може би унищожи промишлеността за бойни дронове на Путин

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Базираната на Android 14 – OxygenOS 14 ще бъде пусната за обществено тестване по-късно този месец, а в тази публикация ще можете да се запознаете с първата версия.

Визуално OxygenOS 14 не вкарва никакви нови функционалности. Потребителският интерфейс към момента е мощно персонализиран и прилича ColorOS 13. Всъщност към този миг очевидно няма никакви промени в тази област, а в случай че се възнамеряват някакви образни промени, ще би трябвало да изчакаме бъдещите компилации.

Въпреки, че интерфейсът значително е същият, има нови функционалности и промени в използваемостта, както и голям брой нови мелодии и тонове за вести. Ето резюме на седемте нови функционалности в OxygenOS 14.

Следете въглеродните си излъчвания с AOD стила Carbon Footprint

OnePlus знае по какъв начин да проектира жанр на AOD (винаги включен дисплей), който се откроява и това продължава да е по този начин и в OxygenOS 14. Новият Carbon Footprint AOD жанр е надграден върху Homeland AOD, който дебютира предходната година и е основан, с цел да покаже въздействието на въглеродните излъчвания върху нашата планета. Този жанр има 5 режима, като те варират от 0%, 25%, 45%, 75% и 100%. Всеки от режимите се трансформира според от изминатото разстояние – 100% е 8000 крачки и трансформира много значително външния тип на AOD.

Идеята е да намалите ежедневните си въглеродни излъчвания, като ходите пешком, вместо да употребявате други типове превоз и това е образно очебийно в AOD. При 0% смяна в излъчванията на CO2 се вижда пуста планета, а при 100% понижение – избухлив зелен свят, като стилът на AOD се трансформира динамично, когато постигнете прогрес в осъществяването на задачите си за интензивност денем.

Можете също по този начин да избирате сред гора или островна лагуна, като анимацията се превключва динамично и в двата случая колкото повече се движите.

Използване на глобалнa търсaчка непосредствено на началния екран

Ново забавно допълнение в началния екран на OxygenOS 14 е полето за световно търсене, което се намира в долната част на началния екран.

Както подсказва името, световното търсене ви разрешава да търсите в телефона си, в това число в контакти, документи и даже в интернет. Това, което е хубавото в тази реализация е, че полето за търсене изчезва, когато превъртате сред началните екрани, а в случай че не се интересувате доста от световното търсене, можете да изключите тази функционалност напълно от настройките.

Заключеният екран става още по-добър

OnePlus прави няколко промени в изводи екран в OxygenOS 14, като вкарва два спомагателни контрола: QR и фенерче. Сега можете да настроите директен път за читател на QR кодове или фенерче на изводи екран и да употребявате функционалностите без да се постанова да отключвате телефона.

OxygenOS 13 вкара непрекъснат мултимедиен плейър на изводи екран, който е разполагаем в AOD режим, давайки ви опция да управлявате възпроизвеждането на музика, без да „ събуждате “ екрана. Тази функционалност беше скрита в страницата за персонализиране и е преместена в настройките на екрана при заключване в OxygenOS 14, което ѝ обезпечава доста по-добра видимост.

Открийте нов свят от мелодии и звуци за вести

OxygenOS 14 има десетки нови мелодии на звънене, основани на естетиката на дизайна Aquamorphic. Тези мелодии са обективно по-добри от старите мелодии, които бяха включени в комплекта на по-ранните версии на OxygenOS – които апропо към момента са налични. По сходен метод получавате цяла гама от нови тонове за вести.

Таблото за ръководство на сигурността ви дава обща визия за положението на смарт телефона

OnePlus стартира да сплотява всички настройки за сигурност и дискретност в „ единно табло за ръководство “ в OxygenOS 13.1, а OxygenOS 14 продължава този блян. Вече има една страница на която са изброени всички налични варианти за сигурност и дискретност, а таблото за ръководство ви дава обзор на високо равнище на другите функционалности.

Таблото за ръководство е получило образно ободряване. В OxygenOS 13.1 то има ясно изразени въздействия на Material You, само че минава към изчистено оформление, което е по-съгласувано с останалата част от стилистиката на OxygenOS 14. Единствената нова смяна на този фронт са разрешенията за приложения, които ви разрешават да предоставяте позволения за фотоси и видео вместо цялостен достъп до системата – функционалност, която е заложена в Android 14.

Сменяйте езиците в придвижване с лекост

Друга нова функционалност в OxygenOS 14 е опцията за смяна на езика за всяко приложение. Функцията е налична в подменюто „ Допълнителни настройки “ и можете елементарно да изберете език за настрана приложение, без да се постанова да променяте езика на системата. Тази функционалност не е лимитирана единствено до OxygenOS 14, защото Гугъл я прави налична в границите на Android 14, тъй че всички смарт телефона със идната версия на Android ще я включват.

OnePlus преди малко популяризира първата бета версия на OxygenOS 14 и би трябвало да забележим спомагателни функционалности с последващите версии. Ако историята е някаква индикация, стабилната версия на OxygenOS 14 би трябвало да бъде пусната преди края на годината за най-хубавите смарт телефони на OnePlus, като се стартира с OnePlus 11.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР