Ето как зарежда батериите“ Лили Иванова. Християнският пост е специално

...
Ето как зарежда батериите“ Лили Иванова. Християнският пост е специално
Коментари Харесай

Ето как „зарежда батериите“ Лили Иванова

Ето по какъв начин „ зарежда батериите “ Лили Иванова. Християнският пост е особено време за строго недояждане или за потреблението на чисти растителни храни. Периодът обичайно се посвещава на молебствия, смирение и положителни каузи в подготовка за Великден.

Въздържанието стартира от през днешния ден и завършва на 5 май – Великден. Кралиците на музикалната сцена у нас – Лили Иванова и Йорданка Христова, от години не вкусват месо и се стараят да живеят праведно. Те настояват, че по този метод „ зареждат батериите “ на 100 % и силата им не стихва. Доказателство са концертите, които и двете именити певици не престават да вършат в цялата страна.

Освен здравословен резултатът от премахването на животинска и млечна храна има и философско-духовен аспект, а християните вършат този пост преди Великден и Рождество. „ Вибрациите, които внасяме посредством храната във фините си тела, е значима, с цел да сме здрави, щастливи, да не изпадаме в провинения и по този начин до 100 години “, безапелационна е усмивката на родната сцена Йорданка Христова.

Ето по какъв начин „ зарежда батериите “ Лили Иванова

От години нито тя, нито нейната колежка Лили Иванова ядат месо, брашно, сол, бяла захар, както и млечни артикули. „ Единствените изкушения, които си разрешавам, са черният естествен шоколад и медът “, издаде преди години Лили Иванова.

Сурови ядки, доста варива, плодове и зеленчуци. Това са главните правила, които съблюдават и Васил Петров и Ути Бъчваров по време на пости. Някои от тях не блажат, с цел да се детоксикират, други нарушават поста с по малко риба или сирене, а трети отдават повече внимание на духовната страна на поста.

„ Да се гледа на постите като на диета, е грях “, споделя Васил Петров. А и освен това – в случай че не се пости вярно, за тези 40 дни може не просто да не свалите килограми, ами и да качите. Защото растителните храни са по-обемни, съдържат доста вода и целулоза и засищат бързо. Но, уви, за малко. После, изгладнели, хората постоянно се нахвърлят на съсредоточените въглехидратни храни и зърнени, които съдържат нишесте изяснява проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диетика в Медицинския университет – Coфия.

Повече самун, спагети, варени или пържени картофи, пица за вечеря са също измежду най-пагубните неточности на постещите. Особено вечер.

„ Тези храни най-бързо се разграждат до сила. Но, уви, всеки грам непотребен въглехидрат се трансформира в мазнини. А за какво има остатъци – тъй като нормално след вечеря мускулната ни интензивност е най-ниска. Някои хора също неправилно избиват прочувствения дискомфорт и с консумация на доста храни, отделящи ендорфини – да вземем за пример шоколад “, изяснява още тя.

От години съблюдава постите и Коцето Калки. Той приел Светото кръщение в зрелост – чак през 90-те години на предишния век. Но за сметка на това от този момент съблюдава прецизно освен коледните и великденските пости, ами и петровите, и богородичните.

Не блажи и в сряда и петък, както Библията повелява. Така е към този момент над 20 година За да се оправи организмът му с лишенията, пие най-малко по 2 л вода дневно.

„ Ям доста плодове, чорба от коприва, соеви артикули, пия соево мляко добавя Костадин Георгиев-Калки.

Актьорът и водещ Къци Вапцаров също не пропуща постите.

„ Ям най-вече сурови ядки, варива, плодове и зеленчуци. Два банана да вземем за пример могат да те заситят за 3-4 часа. Затова виждам да има такива храни и у дома, и за децата в детската ми градина. И въпреки всичко човек би трябвало да слуша организма си. Няма пости, които да си наподобяват, всякога се усещам друго. Затова от време на време включвам и по малко риба в менюто “, изяснява Вапцаров. Първото, което с наслада ще си хапне след Великден, са яйца и кашкавал.

Певецът Христо Кидиков няма проблем да съблюдава християнското самоограничение.

„ Ям повече нахут, както и салати с цвекло, моркови, фасул, картофи, печени чушки, зеленчукови супи с малко овесени ядки вътре, с цел да засищат повече. “

Това са опорните точки в менюто на естрадния артист преди Коледа и Великден. Христо Кидиков по принцип не е огромен обожател на месото, по тази причина не се мъчи по време на пости. Липсват му единствено яйцата в зелената салата.

Най-отдавна пости колежката му Богдана Карадочева. Тя и политикът Иван Костов вършат това повече от 20 години.

„ Спазвам ги наи-стриктно. Имах интервали, когато си позволявах и по чаша мляко за повече сили, само че зависи по какъв начин се усеща организмът ми “, споделя превъзходната ни изпълнителка.

Ути Бъчваров пък не прекалява със суперхраните, а избира българските артикули – овес, ечемик. Специалист е на лозовите сарми без месо и постоянно ги готви в този интервал. Пие фреш всяка заран и натъртва на бобените растения.

И други известни лица от хайлайфа избират постите – артистът Дичо, актрисата Диляна Попова, водещата Мария Силвестър, миската Наталия Гуркова, фолкпевицата Лияна, режисьорът Жоро Торнев.

Източник: hotarena

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Живот.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР