Ето как ще стимулират раждаемостта в Ямбол. Днес разбрахме за

...
Ето как ще стимулират раждаемостта в Ямбол. Днес разбрахме за
Коментари Харесай

В Ямбол ще дават по 200 лева за всяко родено дете в града

Ето по какъв начин ще подтикват раждаемостта в Ямбол. Днес разбрахме за това:

С еднократни помощи от общинския бюджет в Ямбол ще се подтиква раждаемостта и развъждането на деца в града. Предвижда се да бъдат разпределяни 200 000 лв. годишно, съобщи БНР.

Помощи ще бъдат отпускани за новородени или осиновени деца, на които и двамата родители са пълнолетни и са приключили най-малко гимназиален стадий на образование, е записано категорично в нова разпоредба.

В случай, че родителите имат висше обучение, размерът на помощта ще им се усилва с 50 %. Друго изискване е родителите да имат адресна регистрация в Ямбол и да работят на територията на общината.

Предвидено е за раждане или осиновяване на първо дете да се заплаща по 200 лева, за второ – по 400 лева, а за трето или четвърто – 800 лева

В случай, че децата са близнаци, помощта от общинския бюджет за всяко дете ще е по 500 лева, посочи кметът Валентин Ревански.

" Убедени сме, че с тези средства няма да им решим проблемите на родителите и на децата им, само че най-важното, за нас, е да покажем отношение към тях! ".

Помощ няма да бъде изплащана на родители, в случай че имат други деца, които са в наложителна предучилищна или учебна възраст, само че не посещават образователни часове без уважителни аргументи, се показва още в наредбата.

Копирано от standartnews.com

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР