Ето как коментира репликата му самият Пеевски: В интервю пред БНР

...
Ето как коментира репликата му самият Пеевски:
В интервю пред БНР
Коментари Харесай

Пеевски отговори на Денков: Чака да поемат ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност

Ето по какъв начин разяснява репликата му самият Пеевски:

" В изявление пред БНР през днешния ден министър-председателят споделя " на мен не ми е шеф никой от Народното събрание ". В тази връзка предлагам на Денков да направи следното: да чете деликатно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си напомни по кое време, по какъв начин и за какво беше назначен на тази позиция.

От думите му е видно, че е комплициран.

Суверенът е неговият шеф, а волята на суверена показва Парламента посредством народните представители.

Голямата му изнервеност приписвам обаче на обстоятелството, че сигнализирахме с сътрудника от ГЕРБ Делян Добрев Главния прокурор и ръководителя на ДАНС по оповестеното в " Политико " интернационално следствие за гигантска спекулация, която се реализира благодарение на българските управляващи и " Лукойл ", противозаконен експорт на горива.

Продължавам да упорствам тези дейности да бъдат разследвани, въз основата за учредените подозрения за корупционна скица.

Дерогацията трябваше да подсигурява на българските жители по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., само че тя донесе само милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това незабавно би трябвало да спре!

От шест месеца дублирам, че дерогацията би трябвало да бъде анулирана и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат ГЕРБ ротацията, с цел да избяга от отговорност и пред кого?!

Кой печели от това отсрочване? Дали Денков не печели време за " Лукойл " и съветския режим?

Сигналите и следствията сочат подозрения за незаконна скица на най-високо равнище. Друго пояснение няма.

И кой действително ръководи страната? Денков дължи отговори.

Затова какви диалози с " Лукойл " и представители на и съветската страна води той и началникът на неговия кабинет Тодор Модев . Какви задължения поемат и в чия изгода. За тези диалози Денков ни уведоми на среща, в която взе участие и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква сделка за внасяне на дължимите налози от компанията неотложно. Но нищо не последва.

Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос по отношение на това по кое време и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с " Лукойл " и съветската страна и какво са договаряли.

Настоявам за цялата информация при цялостна бистрота и ясни и съответни отговори. 

И още веднъж ще припомня, че министър председателят и министрите са длъжни да се регистрират пред Народното събрание и българските жители ", съобщи Пеевски, представен от уеб страницата и пресцентъра на Движение за права и свободи.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР