Ето как изглежда натриев глутамат Е621 - добавка, която се

...
Ето как изглежда натриев глутамат Е621 - добавка, която се
Коментари Харесай

Това е най-страшната бяла отрова, която ядем всеки ден

Ето по какъв начин наподобява натриев глутамат Е621 - добавка, която се слага в огромни количества в съвсем всички типове храни и заведенията за хранене я познават сносно, а се прибавя, с цел да усили усета на храната.

Бял бистър прахуляк, който наподобява на сол и захар. Водният разтвор от него има усет на чорба с месо. Може да бъде прибавен във всяка храна. Натриевият глутамат води до увеличение на апетита, преяждане и до наднормено тегло.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Използва се за да се насърчат клетките в мозъка, действието е като опиат, прониква елементарно в кръвта и мозъка и води до смяна на гените, които са виновни за чувство на усет.

Натриевият глутамат се съдържа във всички салами, колбас, хот-дог, суджуци, чипсове, подготвени супи, консерви, бира и доста други. Безвредна доза за организма на възрастен е 1,5 грама дневно, за деца - не повече от половин грам. Днес в света се използват към 200 хиляди тона годишно от тази добавка. Симптомите на предозиране от Е621 се назовава синдром на китайския ресторант и биха могли да бъдат унесеност, мигрена, нарушавания на зрението, хормонален дисбаланс, гадене, уязвимост, световъртеж, болки в гърдите и друго.

Открит е през 1907 година в Япония от Икеда Кикунае, който в опити разкрил, че веществото усилва усета на храната. Той освен усилва естествения усет на продуктите, само че и усъвършенства усета и аромата на консервирането, бързата храна, замразените артикули.

Той е много известен в Америка и с помощта на него, там се купува повече храна. По време на опита, откривателите добавяли натриев глутамат в храната на мишки и те изгубили зрението.

Една от отрицателните последствия от използването на натриев глутамат е, че той въздейства върху рецепторите на езика, които с течение на времето утежняват възприемането на храна.

Често пъти, заради натриев глутамат, който прави храните доста вкусни, ние не можем да спрем да ядем всякаква шетна храни като чипсове, чоколатца, подготвени супи и други Той провокира взаимозависимост, т.е. човек на подсъзнателно равнище да избира артикули, които го съдържат и това е добре пристигнало за производителите, защото се усилва тяхната продажба.

Не забравяйте!

Производителите на храни имат полза да използват Е621, защото с тази добавка понижават разноските за произвеждане и маскират неквалитетната артикули.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР