Ето как диабетиците да вкарат тялото си в перфектния режим.

...
Ето как диабетиците да вкарат тялото си в перфектния режим.
Коментари Харесай

Ето как диабетиците да вкарат тялото си в перфектния режим

Ето по какъв начин диабетиците да вкарат тялото си в съвършения режим. Кетогенната диета, която стана известна измежду известни персони като Риана, Ким Кардашиян и Гуинет Полтроу тази пролет, предлага дейно намаляване без недояждане. Този режим на хранене, утвърден от голям брой експерти, включва консумация на храни с високо наличие на мазнини и ниско наличие на въглехидрати, което води до изгаряне на подкожни мазнини, изключително в проблематичната област на корема. Освен това, той оказва помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар, изключително за диабетици.
Основният съставен елемент на кетогенната диета са кетоните, от които произлиза и нейното име. Кетоните са съединения, които се създават в черния дроб посредством разграждане на мазнините. Те служат като естествена опция на глюкозата, която служи като главен източник на сила за нашето тяло. Чрез понижаване на приема на въглехидрати и увеличение на приема на здравословни мазнини, тялото влиза в положение на кетоза, където стартира да употребява кетони като главно гориво. Тази смяна в метаболитния развой разрешава на хората да се усещат енергични, до момента в който в същото време предизвиква загубата на тегло и усъвършенства цялостното здраве.

Кетони

Кетоните са натурален непряк артикул, създаден от черния дроб, когато той разгражда мазнините. При кетогенна диета, която включва ограничение на приема на въглехидрати и увеличение на потребните мазнини, тялото е насила да употребява тези кетони като главен източник на гориво. Този развой води до понижаване на равнищата на кръвната захар и инсулина, което разрешава на тялото да стартира да изгаря съхраняваните мазнини за сила.
Една от главните изгоди от кетогенната диета е способността й да подкрепя загубата на тегло. Чрез понижаване на приема на въглехидрати и поощряване на окисляването на мазнините, хората могат дейно да отслабнат, изключително в проблематичните зони като корема. Тази диета обаче не е единствено за отслабване; тя също по този начин предлага голям брой други преимущества за здравето.

Ето по какъв начин диабетиците да вкарат тялото си в съвършения режим 27.06.24 14:33 Тъщата на убития Пейо Пеев, Красимира Трифонова бита и измъчвана в ареста 27.06.24 14:28 Financial Times: „ Войните на глада “ ще бъдат по-големи от кървавите петролни спорове 27.06.24 14:11 Виктор Димчев: Срамно е, че розовото надвива над разсъдъка 27.06.24 14:01 КПКОНПИ удари подуправителя на Българска народна банка Андрей Гюров: Той излезе в отпуск 27.06.24 13:40

Изследванията демонстрират, че кетогенната диета може да помогне за управление

и възстановяване на признаците на някои здравословни положения, в това число епилепсия, заболяването на Алцхаймер и Паркинсон. Диетата може също по този начин да усъвършенства равнищата на холестерола и да понижи риска от сърдечни болести. Освен това, заради способността си да стабилизира равнищата на кръвната захар, кетогенната диета е изключително потребна за хора с диабет или тези, изложени на риск от развиване на болестта.
Освен изгодите за здравето, кетогенната диета има и когнитивни преимущества. Тъй като кетоните служат като различен източник на сила за мозъка, тази диета може да усъвършенства фокуса, яснотата на мисълта и цялостната умствена функционалност. Това прави кетогенната диета привлекателна алтернатива както за тези, които желаят да отслабнат, по този начин и за тези, които търсят метод да подобрят мозъчната си мощ.

Продукти
Основните артикули в тази диета са риба и морски блага, всички типове меса, яйца, листни зеленчуци (спанак, маруля и т.н.), домати, краставици, броколи, карфиол, авокадо и така нататък Забранени са обаче кореноплодните зеленчуци – картофи, моркови и така нататък
От млечните артикули могат да се употребяват сирене, сметана и масло, само че киселото и прясното мляко е желателно да изчезнат от менюто.

Не бива да се ядат също по този начин зърнени храни

(като царевица, пшеница, ориз и т.н.). И тотално би трябвало да се не помни за захарта и подсладителите.
До насита могат да се хапват ядки и семки, както и плодове, само че без ябълки, банани и портокали. Позволено е и парче черен шоколад един път седмично. А за приготвянето на храната най-добре е да се употребяват зехтин и кокосово масло.

Примерно меню:
Понеделник
Закуска – омлет с бекон и домат
Обяд – зелена салата с пиле и козе сирене
Вечеря – сьомга на тиган с аспержи

Вторник
Закуска – 2 яйца на очи и домат
Обяд – печено свинско със салата от спанак и домати
Вечеря – зелена салата със сварено яйце, домат и маслини

Сряда
Закуска – омлет с гъби
Обяд – зелена салата с риба звук
Вечеря – телешка пържола със спаначено пюре

Четвъртък
Закуска – бъркани яйца със сирене
Обяд – пилешко роле със зеленчуци
Вечеря – сьомга на тиган с пасирано авокадо

Петък
Закуска – 2 сварени яйца и домат
Обяд – пилешка пържола със задушени броколи
Вечеря – зелена салата със скариди и авокадо

Източник: Телеграф

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР